Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Emisiunea „Kilometrul 0". Va fi sau nu modificat Codul Electoral

Abonare
Deputații au revenit la serviciu, iar munca lor se pare că nu este una zadarnică. Spunem asta pentru că deputații din Comisia Parlamentară Numiri și Imunități vor analiza propunerile de modificare a Codului Electoral.

Invitații emisiunii „Kilometrul 0" de la Sputnik Moldova, deputatul PD Sergiu Sârbu și juristul Promo-LEX Pavel Postică și-au prezentat opiniile față de inițiativa de amendare a legislației electorale. Cei doi au avut păreri împărțite.

„Alegerile locale din această vară au scos la iveală unele, nu neapărat probleme, dar unele norme care ar putea să fie interpretate diferit de către anumite autorități ale Republicii Moldova. Nu excludem că săptămâna viitoare se va propune modificarea legislației electorale, însă vedem dacă aceste schimbări vor fi pentru scrutinul parlamentar viitor sau pentru alte alegeri", a spus Sergiu Sârbu.

De cealaltă parte, Promo-LEX a venit cu o serie de sugestii pentru a fi modificată legislația electorală. Experții acestei organizații vor ca agitația electorală să fie permisă și în ziua votului.

„Această normă de interdicție este inutilă atâta timp cât autoritățile nu sunt în stare să controleze acest proces. Este mai rezonabil să controlăm acest proces în incinta secțiilor de votare, acolo unde există reprezentanții organelor electorale, observatori independenți. Acolo putem controla și sancționa după caz concurentul electoral și atunci poate ar fi cazul de redus acest spațiu al tăcerii nemijlocit lângă perimetru secției de votare", a declarat Pavel Postică. 

Emisiunea integrală o puteți urmări mai sus.

Autor: Vasile Dosca

Fluxul de știri
0