Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

A intrat în vamă cu un Mercedes ML 350, dar iată cum a ieșit – Foto

© Sputnik / Miroslav RotariПроверка документов
Проверка документов - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Un cetățean al României a rămas fără mașină după ce polițiștii de la punctul de trecere a frontierei Leușeni l-a anunțat că certificatului de înmatriculare este neautentic. Cazul a avut loc în această noapte, în punctul de trecere Leușeni.

CHIȘINĂU, 6 sept — Sputnik. În data de 5 septembrie, pe sensul de intrare în Republica Moldova, s-a apropiat de linia de control un mijlocul de transport de model Mercedes ML 350. La solicitarea polițistului de frontieră, conducătorul auto a prezentat toate documentele necesare autorizării trecerii frontierei de stat. La examinarea actelor a apărut suspiciuni asupra certificatului de înmatriculare, care ar fi emis de către autoritățile competente ale Bulgariei. Documentul semnala elemente clare de falsificare.

© Photo : Poliția de Frontieră Automobil sechestrat de Poliția de Frontieră
Automobil sechestrat de Poliția de Frontieră - Sputnik Moldova
Automobil sechestrat de Poliția de Frontieră

Șoferul în vârstă de 33 de ani și-a exprimat uimirea atunci când a fost anunțat de către polițistul de frontieră că nu-și poate continua călătoria, fiind dispusă disponibilizarea mijlocului de transport la sediul Sectorului Poliției de Frontieră Leușeni până la finalizarea cercetărilor.

Audiat, bărbatul a comunicat că a procurat mașina de la un bucureștean oferindu-i un alt mijloc de transport, plus diferența de bani.

Acesta susține că nu este în cunoștință de cauză despre cele depistate.

În consecință, a fost întocmit proces verbal de constatare a ilegalității, iar documentul cu pricina remis pentru efectuarea expertizei tehnico-judiciare. Conducătorul auto, conform prevederilor art. 361, al.1 CP al RM, riscă amendă în mărime de până la 650 unități convenționale sau muncă neremunerată în folosul comunității de la 150 la 200 de ore sau închisoare de până la 2 ani.

Fluxul de știri
0