Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Care va fi soarta celor doi cetățeni străini care au încercat să pătrundă ilegal în UE

© Facebook / Poliția de Frontieră Poliția de Frontieră
Poliția de Frontieră - Sputnik Moldova
Abonare
Doi cetățeni străini au încercat să treacă ilegal frontiera moldo-română pentru a ajunge în UE. Iată care va fi soarta lor - Politia de Frontieră oferă detalii.

CHIȘNIĂU, 6 sept — Sputnik. Doi cetățeni ai Turkmenistanului, de 31 și respectiv 41 de ani, au fost reținuți de polițiștii de Frontieră la punctul de trecere a frontierei Sculeni. Totul s-a întâmplat pe 2 septembrie, când bărbații au încercat să treacă ilegal hotarul moldo-român pentru a ajunge în Uniunea Europeană.

Potrivit Poliției de Frontieră, bărbați nu aveau acte de identitate asupra lor și nici n-au putut să-și justifice prezența în zonă. Ei au fost escortați la sediul Sectorului pentru stabilirea identității lor.

Ulterior, în cadrul audierilor, aceștia au recunoscut că au ajuns ilegal pe teritoriul Republicii Moldova. Ei au declarat că le-a reușit să treacă hotarul moldo-ucrainean, prin regiunea transnistreană, la sfârșitul lunii august. Deasemenea, au mărturisit că intenționau să treacă în înot Prutul și să ajungă în una dintre țările Uniunii Europene, de unde au fost deportați acum 3 ani.

”Ca urmare a perchezițiilor asupra bunurilor deținute, de la aceștia au fost ridicate telefoane, produse de necesitate personală și sume de bani: 270 de euro, 500 de dolari, 170 lei și 55 de somoni”, informează instituția printr-un comunicat.

Potrivit oamenilor legii, bărbații au solicitat azil în Republica Moldova și în prezent bărbații se află la centrul de plasament al Biroului Migrație și Azil al MAI.

Pe acest caz au fost inițiate două cauze penale pentru tentativa trecerii ilegale a frontierei. Totodată a fost formată o echipă, formată din angajații Poliției de Frontieră și Procuratura Ungheni, care ca cerceta toate circumstanțele acestui incident.

Fluxul de știri
0