Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Moldovenii care nu-și vor prăși grădina vor fi amendați

© Sputnik / Miroslav RotariЦветы
Цветы - Sputnik Moldova
Abonare
O plantă care crește peste tot în Moldova, în grădină, pe câmpii, urmează să fie interzisă prin lege. Cei care nu o vor prăși, vor plăti amenzi.

CHIȘINĂU, 6 sept – Sputnik. Ambrozia va fi inclusă în lista plantelor interzise în Moldova. Acesta crește în special în regiunile plate, sărace în apă și nisipoase și este unul dintre principalii declanșatori ai rinitei alergice, care mai este numită ”febra fânului”.

Орошение кукурузного поля - Sputnik Moldova
Societate
Deputații discută despre noile amenzi care vor fi aplicate cetățenilor

Solicitarea de a include ambrozia în lista plantelor interzise vine din partea premierului Pavel Filip. Șeful Guvernului a solicitat Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului să vină cu un proiect de hotărâre, prin care ambrozia să fie reintrodusă în lista plantelor interzise pe teritoriul Republicii Moldova. 

„Această plantă provoacă o alergie destul de puternică. Și odată ce va fi inclusă în această listă, vor putea fi aplicate amenzi față de cei care vor încalcă legea”, a spus Pavel Filip.

Ulterior, Guvernul urmează să stabilească și amenda pe care va trebui să o plătească persoanele fizice sau juridice pentru că au admis creșterea ambroziei. 

 

 

Fluxul de știri
0