Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Prognoza Meteo: Gata cu zilele frumoase – Iată ce vreme ne așteaptă

© Sputnik / Natalia SeliverstovaПрохожие во время дождя в Москве
Прохожие во время дождя в Москве - Sputnik Moldova
Abonare
Se pare că toamna își intră în drepturi. Chiar dacă în septembrie vom mai avea parte de vreme frumoasă, de astăzi încep ploile, iar maximele nu vor mai fi caniculare.

CHIȘINĂU, 5 sept — Sputnik. Se pare că astăzi canicula ia sfârșit. Cel puțin meteorologii au anunțat că astăzi va ploua și ploile vor dura trei zile la rând. În același timp, temperatura aerului va varia între +24 de grade Celsius și +29 de grade Celsius.

Potrivit informațiilor oferite de Serviciul Hidrometeorologic de Stat, De sâmbătă însă vremea se răcește. Ziua minimele vor fi de +22 grade Celsius, iar maximele nu vor depăși +27 de grade Celsius.

În România vremea va fi și mai proastă: ploi, grindină și furtuni în toată țara.

Meteorologii de la București au emis o avertizare de vreme severă, începând de miercuri, de la ora 12, până joi noaptea, la ora 3, în toată țara.

Potrivit realitatea.net, avertizarea este valabilă în după-amiaza și seara zilei de miercuri, 5 septembrie, în cea mai mare parte a țării vor fi perioade de timp cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Astfel de fenomene vor fi mai frecvente la deal și la munte, precum și în regiunile sud-estice.

Ploile vor avea și caracter torențial, cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 30…40 l/mp și vor fi condiții de grindină.

În cursul nopții de miercuri spre joi (5/6 septembrie) fenomenele vor continua local în sud-est și pe spații mai mici în zonele montane.

Fluxul de știri
0