Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Pavel Filip: Veteranii de război vor beneficia de tratament într-un spital specializat

© Sputnik / Miroslav RotariPavel Filip
Pavel Filip - Sputnik Moldova
Abonare
Prim-ministrul a anunțat că, începând cu luna octombrie curent, Spitalul Clinic al MSMPS va fi responsabil de tratamentul specializat al veteranilor de război.

CHIȘINĂU, 5 sept — Sputnik. Premierul Pavel Filip a efectuat o vizită la Spitalul Clinic al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale pentru a evalua calitatea asistenței medicale spitalicești și de reabilitare oferită veteranilor de război. Instituția gestionează în prezent și fostul spital al Căii Ferate din Moldova.

Премьер-министр Республики Молдова Павел Филип - Sputnik Moldova
Societate
Mustrări aspre la Guvern: Iată cine l-a supărat pe premierul Pavel Filip – Video

Prim-ministrul a anunțat că, începând cu luna octombrie curent, Spitalul Clinic al MSMPS va fi responsabil de tratamentul specializat al veteranilor de război.

În cadrul spitalului, urmează a fi creat cu participarea veteranilor și un consiliu obștesc pentru asigurarea transparenței în activitate și acordarea asistenței medicale necesare. În prezent, instituția are mai multe secții de tratament și de reabilitare cu o capacitate de 85 de locuri staționare.

Ministerul Sănătății a oferit în dar veteranilor de război zece cărucioare. Premierul a mulțumit veteranilor pentru dedicația și curajul de care au dat dovadă și a menționat că Guvernul va asigura în continuare implementarea acțiunilor de protecție socială a veteranilor, prevăzute în Planul „Memorie. Onoare. Respect".

 

Fluxul de știri
0