Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cum a ajuns Moldova să găzduiască Conferința Mondială a Turismului Vitivinicol

© Sputnik / Rodion ProcaRodica Verbeniuc
Rodica Verbeniuc - Sputnik Moldova
Abonare
Participanții la cea de-a III-a Conferință Mondială a Turismului Vitivinicol vor avea posibilitatea să cunoască și să guste din oferta turistică vitivinicolă a țării. Ei vor vizita mai multe vinării și complexe turistice din țară.
Cum a ajuns Moldova să găzduiască Conferința Mondială a Turismului Vitivinicol

Timp de două zile, pe 6 și 7 septembrie, Republica Moldova va fi gazda celei de-a III-a Conferințe Mondiale a Turismului Vitivinicol. O premieră pentru țara noastră. Evenimentul va aduna sub același acoperiș 200 de reprezentanți ai turismului vitivinicol din peste 60 de țări, jurnaliști și bloggeri străini, dar și oficiali și producători de vinuri autohtoni.

Directorul Agenției de Investiții, instituție care se ocupă de organizarea Conferinței, a relatat în cadrul emisiunii „La Ordinea Zilei”, de la Radio Sputnik Moldova, cum țara noastră a ajuns să găzduiască acest eveniment de anvergură internațională.

„Republica Moldova a fost selectată să găzduiască această Conferință în baza unui concurs de oferte. Țara noatră a devansat țări precum Spania și Africa de Sud, țări cu destinații vitivinicole poate mult mai dezvoltate", a declarat directorul Agenției de Investiții, Rodica Verbeniuc, pentru Radio Sputnik Moldova.

Potrivit Rodicăi Verbenicu, în ultimii ani, turismul din Republica Moldova a înregistrat progrese considerabile.

„Cu siguranță că decizia Organizației Mondiale a Turismului a fost luată în baza la mai mulți factori. Pe parcursul ultimilor ani, Republica Moldova a înregistrat o creștere mare la capitolul turismului receptor. Numai în 2017, numarul turistilor străini a fost cu 50% mai mare comparativ cu 2015. Acest fapt a contribuit la creșterea cu 20% a numărului de cazări", a adăugat Rodica Verbeniuc.

Totodată, pensiunile rurale au înregistrat de trei ori mai mulți vizitatori față de acum doi ani, iar numărul vinăriilor care oferă servicii turistice s-a dublat.

„Aceste cifre vorbesc despre niște reușite pe care le are țara noastră", a conchis directorul Agenției de Investiții.

Tema celei de-a treia ediții a Conferinței Mondiale a Turismului Vinicol va fi „Turismul Vitivinicol — element important pentru dezvoltarea rurală".

„Este un subiect foarte actual, deoarece domeniul turismului are un impact major asupra economiei țării. La nivel global, fiecare al X-lea loc de muncă este general de turist. Pentru localitățile rurale, turismul vitivinicol reprezintă o piață care deschide foarte multe posibilități de dezvoltare globală", a adăugat Rodica Verbeniuc.

De precizat este că la cea de-a treia Conferință Mondială a Turismului Vitivinicol sunt așteptați 200 de reprezentanți ai turismului vitivinicol din peste 60 de țări, jurnaliști și bloggeri străini, dar și oficiali și producători de vinuri autohtoni.

Responsabili de organizarea reuniunii istorice sunt Agenția de Investiții din Moldova și Oficiul Național al Viei și Vinului.

Autor: Silvia Zavadovschi

Fluxul de știri
0