Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Mesajul Mitropolitului Vladimir în legătură cu situația epidemiologică din țară

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Mitropolitul Vladimir a expediat o circulară în toate bisericile din țară în legătură cu situația epidemiologică din țară privind răspândirea rujeolei.

CHIȘINĂU, 5 sept — Sputnik. Mitropolia Moldovei își exprimă îngrijorarea în legătură cu situația epidemiologică din țară privind răspândirea rujeolei. În urma informațiilor primite de la Ministerul Sănătății, Mitropolitul Vladimir a semnat o circulară prin care îi îndeamnă pe preoți și pe credincioși să se roage mai mult, dar și să se implice, împreună cu reprezentanții autorităților locale, la creșterea unei generații sănătoase atât din punct de vedere trupesc, cât și duhovnicesc.

”Venim către slujitorii și credincioșii Bisericii noastre cu îndemnul părintesc de a se oficia în sfintele locașuri în această perioadă de încercare, rugăciuni și slujbe pentru izbăvirea de această maladie contagioasă, precum: Taina Sfântului Maslu, cereri speciale pentru cei bolnavi rostite în cadrul Sfintei Liturghii, în care să invocăm cu genunchii plecați și cu lacrimi fierbinți ajutorul și mila lui Dumnezeu și a sfinților tămăduitori de boli pentru cei ce pătimesc”, este menționat în circulara Mitropoliei Moldovei.

De asemenea, Mitropolitul a dat binecuvântare ca preoții să se implice alături de autoritățile locale și instituțiile medicale din localități la informarea și prevenirea maladiei în societate prin intermediul cuvintelor predicatoriale, dar și la asistența religioasă a credincioșilor, astfel încât ”să contribuim cu toți împreună la creșterea unei generații sănătoase atât din punct de vedere trupesc, cât și duhovnicesc”.
Fluxul de știri
0