Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Instructor de fitness: Cum să slăbești sănătos și fără stres

© Sputnik / Rodion ProcaAngela Bordeniuc
Angela Bordeniuc - Sputnik Moldova
Abonare
Efectuarea exercițiilor fizice contribuie la pierderea din greutate, întărirea musculaturii și la sculptarea musculaturii coapselor. Fitness-ul este benefic pentru sănătate, frumusețe, pentru buna funcționare a creierului și pentru menținerea tinereții.
Instructor de fitness: Cum să slăbești sănătos și fără stres

În toată lumea, antrenorii și medicii recomandă exercițiile fizice persoanelor care suferă de obezitate, stres, oboseală sau epuizări excesive. De asemenea, fitness-ul este un remediu foarte indicat hipertensivilor, celor care au un sistem imunitar slăbit sau compromis, depresivilor, precum și celor care au o circulație a sângelui nu tocmai bună. De fapt, această formă de exercițiu fizică se adresează oricărei persoane care dorește să se mențină în formă și să-și păstreze tonusul muscular.

"Se slăbește cu orice tip de antrenament, fie el mai intens sau mai lent. Nu putem afirma că oamenii care frecventează antrenamentele de pilates nu pierd din greutate, din contra au rezultate foarte bune. Exercițiile din cadrul antrenamentelor step sunt foarte dinamice și la fel acționează asupra organismului uman și sunt benefice pentru persoanele care doresc să slăbească", a povestit Angela Bordeniuc, instructoare de fitness.

Potrivit Angelei Bordeniuc, fiecare persoană care ajunge în sala de antrenamente are un scop. În primul rând, trebuie stabiliți terminii și perioada în care se dorește pierderea greutății. Totodată, procesul de slăbire depinde nu doar de antrenamente, ci și de alimentația sănătoasă și echilibrată.

"Nu putem slăbi doar pentru că facem exerciții fizice. Nu trebuie să uităm că 70 la sută din rezultatul slăbirii o constituie alimentația. Astfel, consultația nutriționistului este obligatorie, care va stabili câte calorii trebuie să consumăm și cum să slăbim sănătos. Dacă persoana nu se alimentează corect în decursul zilei, atunci ea nu va avea suficientă energie pentru antrenamente. Procesul de slăbire trebuie să fie unul sănătos", a precizat instructoarea de fitness.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0