Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Cutremur puternic care s-a produs azi: Momentele de groază ale oamenilor - Video, Foto

Abonare
Pe rețelele de socializare au apărut relatări ale locuitorilor din zona lovită de un cutremur de 5,9 grade pe scara Richter.

CHIȘINĂU, 5 sep — Sputnik. Locuitorii din regiunile Cheliabinsk și Sverdlovsk, Federația Rusă, care au fost lovite noaptea trecută de un cutremur puternic, încă nu îşi pot reveni din groaza prin care au trecut.

Seismologii ruși explică acest fenomen natural referindu-se la vârsta munților Urali, scrie RIA Novosti. Vârsta lanţului muntos este mai mică de trei milioane de ani. În prezent, are loc o nouă etapă în formarea structurii geologice, ceea ce cauzează mici deplasări ale terenului.

Fenomene similare în natură poartă numele de activitate tectonică, aşa cum este formarea munților. Având în vedere că nu se aflau case aproape de epicentrul cutremurului, nu au existat morţi.

Însă pe rețelele sociale au apărut numeroase comentarii, în care locuitorii regiunilor descriu în detaliu ce s-a întâmplat: mobilierul s-a zguduit și panica i-a cuprins nu numai pe oameni, dar și pe animalele de companie.

Galina Fedoseyeva, președinta consiliului deputaților din orașul Katav-Ivanovsk, regiunea Cheliabinsk, a scris pe pagina sa de pe rețeaua de socializare VKontakte că „în primele minute după cutremur, am crezut că s-a produs o explozie însoțită de un tunet".

Pacienții din spitalele din zonă au fost evacuați și școlile au fost închise în urma cutremurului.

„Înspăimântător, desigur! și eu m-am speriat. Este adevărat că acestea sunt senzații noi și că nu știi ce să faci în astfel de situații", a scris un utilizator.

„Locuiesc în Magnitogorsk. Noaptea totul a început să se zguduie foarte tare, pereții, dulapul, ferestrele, totul se clătina! În somn, am țipat înspăimântată! numai dimineața am aflat despre cutremur", a povestit altul pe reţeaua de socializare.

НА УРАЛЕ ЗАФИКСИРОВАЛИ ЗЕМЛЯТРЕСЕНИЕ МАГНИТУДОЙ 5,5😱 На Урале в 133 км к востоку от Уфы зарегистрировали землетрясение магнитудой 5,5. Об этом информирует Европейско-Средиземноморский сейсмологический центр. Отмечается, что эпицентр землетрясения залегал на глубине 10 километров • Как заявили в пресс-службе ГУ МЧС по Челябинской области, 5 сентября в 01:58 мск в Катав-Ивановском районе региона была зафиксирована сейсмическая активность на глубине 10 км. «На производство предприятий данное происшествие не повлияло. Погибших и пострадавших нет», — заявили в спасательном ведомстве • В МЧС добавили, что в регионе организовали 16 рабочих групп для проверки социально-значимых объектов, объектов инфраструктуры и жилых домов. Ранее стало известно, что возле берегов Японии произошло землетрясение магнитудой 5,6 • #новости#вгородехм#хантымансийск#землетрясение#урал#югра#мобильноеприложение#вгороде#khantymansiysk#ugra

Публикация от ВГОРОДЕ•ХАНТЫ-МАНСИЙСК•НОВОСТИ (@khantymobi) 4 Сен 2018 в 11:37 PDT

Miercuri dimineaţa s-a înregistrat un cutremur la șapte kilometri nord-vest de orașul Katav-Ivanovsk din regiunea Cheliabinsk. Potrivit Centrului Seismologic Euro-Mediteranean, magnitudinea a fost de 5,5. Cutremurul au fost înregistrat la 03:58 ora locală. Nu au existat decese sau răniţi.

Ultimul cutremur mai mare din Ural a avut loc în toamna anului 2015, magnitudinea acestuia fiind de 4,1 grade.

Fluxul de știri
0