Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Avioanele-radar rusești A-50U, o „amenințare mortală" pentru aviația Statelor Unite

© Sputnik / Александр Вильф / Accesați arhiva multimediaA-50U
A-50U - Sputnik Moldova
Abonare
Armata rusă urmează să achiziționeze două aeronave-radar modernizate A-50U până la sfârșitul anului 2018. Revista americană US Military Watch descrie aceste aeronave ca reprezentând o „amenințare mortală" și explică de ce.

BUCUREŞTI, 5 sept — Sputnik, Doina Crainic. Aeronavele ruseşti de detectare și comandă aeriană A-50U sunt foarte periculoase, mai ales atunci când utilizează rachete Vympel sau Kh-35, scrie revista americană Military Watch Magazine.

„Un A-50 poate controla simultan până la 10 avioane de luptă și reprezintă o amenințare letală mai ales atunci când sunt folosite rachetele ruseşti R-33 și R-37 aer-aer cu rază lungă de acțiune sau rachete de croazieră cum ar fi Kh-35", scrie revista.

Su-57 - Sputnik Moldova
Rusia
Primele imagini cu supermodernul avion de luptă rusesc Su-57, deja pe net

Aeronavele A-50U, cu sisteme electronice puternic modificate, pot detecta ținte în aer la 650 km distanță și pot monitoriza până la 150 de ținte de zbor în acelaşi timp, adaugă revista. Aceste aeronave pot, de asemenea, efectua misiuni de recunoaștere și pot coordona atacuri asupra țintelor la sol de la peste 300 de km distanță.

Anul acesta, două aeronave noi A-50U vor fi livrate către forțele aeriene, potrivit ministerului rus al Apărării. „Radarele zburătoare" de acest tip și-au dovedit deja eficienţa în timpul operațiunilor antiteroriste rusești din Siria. Potrivit revistei Military Watch, A-50U a monitorizat avioanele occidentale care operau în spațiul aerian sirian, iar datele lor ar fi fost utile pentru Forțele rusești Aerospațiale.

Proiectat în epoca sovietică, modelul A-50 va fi înlocuit treptat de aparate noi, A-100. Presa a anunțat recent că un A-100 urmează să fie în curând testat.

Aeronava este echipată cu un nou radar multirotor cu antenă activă și cu motoare turbofan PS-90A-76 mai puternice. Se aşteaptă ca A-100 să fie livrat armatei ruse până în 2020, alături de noile avioane de luptă Sukhoi Su-57 și MiG-35.

Fluxul de știri
0