Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Pesta porcină africană lovește din nou Moldova: În ce localități a fost confirmat focarul

CC0 / Pixabay / Hans / Свиньи
Свиньи - Sputnik Moldova
Abonare
Mai mulți porci domestici din țara noastră s-au îmbolnăvit de pestă porcină africană.

CHIȘINĂU, 4 sept — Sputnik. Centrul Republican de Diagnostică a confirmat noi cazuri de pestă porcină africană în țara noastră. Virusul a fost depistat la mai mulți porci domestici din satele Crocmaz și Olănești, raionul Ștefan Vodă, și satul Giurgiulești, raionul Cahul.

Porci - Imagine Simbol - Sputnik Moldova
Societate
Alarmant: Un nou focar de pestă porcină africană, depistat în Moldova

Comisiile Antiepizootice Excepționale din Ștefan Vodă și Cahul au aprobat planul complex de măsuri pentru combaterea și eradicarea focarelor. Anchetele epidemiologice au fost realizate de către echipele de inspectori ai subdiviziunilor teritoriale pentru siguranța alimentelor Ștefan Vodă și Cahul.

În contextul apariției focarului de pestă porcină africană, ANSA prin structurile teritoriale de nivel raional monitorizează permanent situația epizootică pentru limitarea extinderii bolii și eradicarea ei.

Specialiștii recomandă oamenilor care au porci să respecte următoarele reguli pentru a evita răspândirea virusului:

— Să nu hrănească porcii cu resturi alimente

— Să-și schimbe hainele și încălțămintea înainte de a intra în adăposturile animalelor.

În cazul în care un animal domestic s-a îmbolnăvit sau a murit, anunțați imediat medicul veterinar. ANSA solicită respectuos cetățenilor să se abțină de la procurarea cărnii și a produselor din carne de porc de peste hotare (Ucraina, România) și introducerea acestora în țară.

Fluxul de știri
0