Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Chemați să dea seamă, pentru că nu au fost de acord cu educaţia homosexuală a copiilor

© Sputnik / Михаил Мордасов / Accesați arhiva multimediaВлюбленные
Влюбленные - Sputnik Moldova
Abonare
Situaţie de-a dreptul halucinantă în Vrancea, acolo unde 26000 de părinţi vor fi judecaţi de către Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării.

BUCUREŞTI, 4 sep — Sputnik, Georgiana Arsene. Totul a pornit de la o plângere pe care a făcut-o un transsexual şi Asociaţia ACCEPT, ce promovează drepturile LGBT. 

Consiliul este partener oficial al ACCEPT.

Fotografie simbol: Parada homosexualilor - Sputnik Moldova
Strigător la cer: Suedia îi va obliga pe preoți să-i cunune pe homosexuali

Sâmbătă, PSD (principalul partid de guvernământ din România) a anunţat că referendumul pentru familie va fi organizat în data de 7 octombrie. Anunţul vine pe fondul chemării, în această săptămână, la judecata CNCD a organizaţiei părinţilor din judeţul Vrancea, care are 26.000 de membri, a inspectorului şcolar din acelaşi judeţ, a unui ierarh a BOR, a decanului Baroului Vrancea şi al purtătorului de cuvânt al Coaliţiei pentru Familie.

Ei au fost reclamaţi, aşa cum am menţionat deja, de un transgender care, în luna februarie, a spus unui număr de 300 de elevi din Vrancea faptul că identitatea de gen şi orientarea sexuală sunt două lucruri diferite, şi ACCEPT.

Mihai Gheorghiu, liderul Caoliţiei pentru Familie, se îndoieşte că reprezentanţii CNCD vor fi neutri în judecată, pentru că ACCEPT este partener oficial al CNCD într-un amplu proiect de combatere a discursului religios în România.

De altfel, reprezentanţii Platformei civice Împreună, care reuneşte 1000 de organizaţii civice şi intelectuali din tot spaţiul românesc, şi-au exprimat îndoiala că referendumul pentru familie, care a fost amânat de mai multe ori, din 2015 încoace, va fi în cele din urmă organizat, notează evz.ro.

Свадебные кольца - Sputnik Moldova
Austria a legalizat „căsătoriile” homosexuale

Aceasta şi pe fondul adoptării în această vară a Hotărârii de Guvern 365/2018, care dispune introducerea în manualele şcolare a ideologiei de gen, fără dezbatere publică, fără ca părinţii să fie întrebaţi şi fără ca cineva să-şi pună problema încălcării interesului superior al copilului prin manipularea lui la o vârstă la care nu are discernământul necesar de a decide singur.

Subiectul se află deja în manualele şcolare. Ana Corina Săcrieru, purtător de cuvânt al Coaliţiei pentru Familie, dă ca exemplu că un manual auxiliar de clasa a treia în care o fetiţă este îndemnată să se creadă băiat.

„În această vară s-a dispus introducerea în manualele şcolare a unor noţiuni de ideologie de gen, mai concret, s-a dispus introducerea combaterii eliminării rolurilor stereotipe de gen", a explicat Săcrieru, care a precizat că rolurile stereotipe de gen reprezintă sistemul de credinţe, concepţii, convingeri, pe care noi le arogăm atribuţiilor pe care le îndeplineşte femeia şi bărbatul.

Mai mult decât atât, aceeaşi Hotărâre de Guvern mai anunţă că prin ordin al ministrului Educaţiei se vor introduce în curricula şcolară noţiuni privind „egalitatea de gen", dar şi că vor fi elaboraţi termeni de referinţă privind perspectiva de gen în procesul de elaborare a manualelor şcolare.

美国国务院不认为俄罗斯是主要威胁 - Sputnik Moldova
SUA critică Biserica Ortodoxă Română pentru discriminarea minorităţilor sexuale

Documentul prevede şi care sunt rezultatele aşteptate. Este vorba despre includerea în programa şcolară a unor noţiuni privind egalitatea de gen, creşterea gradului de conştientizare a copiilor şi tinerilor cu privire la prevederile legale din domeniul egalităţii de şanse între femei şi bărbaţi.

La finalul lunii iulie, în Monitorul Oficial a fost publicată, după adoptarea de către Parlament, "Legea nr. 178/2018 pentru modificarea și completarea Legii nr. 202/2002 privind egalitatea de șanse și de tratament între femei și bărbați".

Legea reglementează în sine regimul "ocupaţiei de expert în egalitatea de şanse", dar şi apariţia unor organisme naţionale şi locale care să monitorizeze implementarea egalităţii de gen.

Ceea ce atrage atenţia este categoria persoanelor care nu au voie să facă parte din aceste organisme.

Este vorba despre oameni care au fost sancţionaţi pentru fapte de discriminare de către CNCD.

dizabilitate - Sputnik Moldova
Tulburător: De ce se nasc copii bolnavi - explicația unui preot ortodox - Video

Organizaţia de părinţi din Vrancea este chemată la judecata CNCD după ce în data de 24 februarie a protestat pentru că elevilor de la un liceu din Focşani le-a vorbit un transgender despre faptul că identitatea de gen şi orientarea sexuală sunt două lucruri diferite, care „se pot combina în orice fel posibil".

„Cred că este extraordinar de recompensator să facem exercițiul să gândim dincolo de binaritatea masculin-feminin, pentru că fiecare avem în noi, fie că e 0,1%, fie că e 70%-80%, din genul pe care îl/se consideră celălalt; și la fel de bine, și la fel de valabil, sunt acele identități care se numesc non-binare, care nu aparțin nici genului masculin, nici genului feminin, s-ar putea să aparțină amândurora în proporții diferite și variabile sau niciunele", le-a spus conferenţiarul transsexual celor 300 de elevi.

Reamintim că, în data de 3 mai 2018, într-un comunicat de presă, Comitetul de Iniţiativă cetăţenească privind revizuirea art. 48 alin. 1 din Constituţia României şi Platforma Civică Împreună arătau că au luat act de „cea de-a treia jignire gravă pe care preşedintele Klaus Iohannis a adresat-o milioanelor de români care au promovat şi susţinut cea mai importantă iniţiativă cetăţenească a poporului român, aceea privind definirea constituţională a Căsătoriei, o iniţiativă democratică cu un obiectiv susţinut de 90% din populaţia României care, în opinia domnului K.W. Iohannis, „inflamează societatea".

Bulgaria a declarat neconstituţionale prevederile Convenţiei de la Istanbul, prin care s-a introdus pe ascuns ideologia de gen.

Fluxul de știri
0