Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Relația părinte-elev-profesor, factor primordial al reușitei școlare

© SputnikVeronica Pârlea
Veronica Pârlea - Sputnik Moldova
Abonare
Plini de emoții, nerăbdători, bucuroși să-și revadă colegii, cu buchete de flori în mână pentru profesori - așa au pășit elevii, pragul școlilor, după o vacanță lungă de vară.
Relația părinte-elev-profesor, factor primordial al reușitei școlare

Profesoara Veronica Pârlea-Conovali spune că elevii vin cu mare bucurie și cu zâmbetul pe buze la școală atunci când au toată susținerea și încurajarea din partea părinților. În primul rând, dragostea de carte și cunoștințe se cultivă din familie.

În același timp, părinții trebuie să fie într-un "parteneriat" cu școala. Adulții trebuie să conștientizeze faptul că educația oferită în școală exercită o influență considerabilă asupra dezvoltării copilului.

"Profesorul poartă o responsabilitate enormă în educația elevilor. Copiii își petrec cea mai mare parte a timpului în instituțiile de învățământ. De multe ori munca și contribuția profesorului nu este apreciată. Părinții trebuie să le explice copiilor că școala este un templu al cunoștințelor și al spiritualității. Cei care încearcă să abandoneze școala niciodată nu vor avea un viitor luminos", a punctat Veronica Pârlea-Conovali.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0