Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Mogherini: Relațiile internaționale trec printr-o perioadă de haos

© Sputnik / Артем Житенев / Accesați arhiva multimediaВстреча министров иностранных дел России и Италии в Москве, Federica Mogherini
Встреча министров иностранных дел России и Италии в Москве, Federica Mogherini - Sputnik Moldova
Abonare
Procesele politice au ajuns într-o zonă foarte confuză, iar lumea a fost scindată în zone de influență, consideră Federica Mogherini.

BUCUREȘTI, 4 sept — Sputnik. Sistemul relațiilor internaționale trece printr-o perioadă de haos, a declarat luni Înaltul Reprezentant al UE pentru Afacerile Externe și Politica de Securitate, Federica Mogherini.

"Toată lumea trece printr-o perioadă de haos. Întrebarea e dacă putem vorbi de un fenomen temporar sau o tendință pe termen lung", a declarat ea la o conferință a ambasadorilor statelor UE.

Potrivit Mogherini, în situația în care în relațiile internaționale se observă o îndepărtare de multilateralism, în direcția relațiilor bilaterale între state și liderii lor, sarcina UE constă în a susține practica cooperării colective pentru păstrarea unei lumi multipolare și juste, care astăzi „a fost scindată în zone de influență".

"Sarcina noastră este să fim jucător-cheie global. Suntem gata de acest lucru", a spus ea.

Fluxul de știri
0