Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cercetătorii au descoperit o modalitate prin care ne putem prezice durata vieții

© REUTERS / Damir SagoljFemeie - Imagine Simbol
Femeie - Imagine Simbol - Sputnik Moldova
Abonare
Oamenii de știință americani au descoperit o modalitate prin care ne putem prezice durata vieții. Despre ce este vorba.

CHIȘINĂU, 4 sept — Sputnik. Un grup de oameni de știință americani au dovedit că durata vieții femeilor poate fi estimată pornind de la durata de viață a părinților lor. Aceștia au analizat datele medicale de la mii de femei și au descoperit o legătură între vârsta părinților și posibilitatea unei îmbătrâniri sănătoase a fiicelor lor.

Alăptarea, promovată - Sputnik Moldova
Studiu: Alăptarea la sân, un efect benefic necunoscut până acum

Cercetătorii de la Universitatea din California au explicat că fiicele femeilor care au trăit până la vârsta de 90 de ani au, de asemenea, o speranță de viață mai mare, potrivit site-ului MedicalXpress, citat de Sputnik France.

Specialiștii au analizat datele medicale colectate de la 22.000 de femei în perioada postmenopauză, femei care au luat parte la Inițiativa la nivel național privind sănătatea femeilor, condusă de Institutul American al Sănătății (NIH).

În timpul acestor observații, cercetătorii au studiat legăturile dintre diferiți factori (inclusiv ereditatea și influența mediului) și dezvoltarea bolilor cronice. Totuși, ei nu au luat în considerare cauzele care au condus la moartea femeilor.

S-a constatat că, în cazul femeilor ale căror mame aveau vârsta de până la 90 de ani, exista un risc mai mic cu 25% de a dezvolta boli cronice, printre care atac de cord, diabet, cancer sau dizabilități din cauza fracturilor sau din alte motive, potrivit constatărilor cercetătorilor.

În plus, cercetătorii au descoperit că, dacă ambii părinți trăiesc până la vârste înaintate, crește cu 38% probabilitatea ca fiicele lor să îmbătrânească sănătos.

Fluxul de știri
0