Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Au apărut informații curioase în dosarul penal pe numele lui Dorin Chirtoacă

© Sputnik / Miroslav RotariDorin Chirtoacă
Dorin Chirtoacă - Sputnik Moldova
Abonare
La Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, a continuat astăzi procesul de judecată în dosarul penal deschis pe numele fostului primar al municipiului Chișinău Dorin Chirtoacă.

CHIȘINĂU, 4 sept – Sputnik. Instanța a prelungit cu încă 60 de zile controlul judiciar pe numele fostului primar al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă. 

Chirtoacă, care este și unul dintre liderii Partidului Liberal din Moldova, este acuzat de procurori de luare de mită în proporții deosebit de mari și de trafic de influență.

La cererea procurorilor, astăzi, judecătorii au prelungit controlul judiciar pe numele fostului edil-șef al Capitalei. Chirtoacă nu are voie să părăsească raza municipiului Chișinău pe parcursul următoarelor 60 de zile.

Dorin Chirtoacă - Sputnik Moldova
Societate
Țipete și răcnete la ședința de judecată: Dorin Chirtoacă și-a ieșit din fire

În timp ce procurorul de caz, Dumitru Robu, susține că măsura preventivă este necesară atât timp cât procesul de judecată mai continuă, Chirtoacă afirmă că aceasta este o absurditate. 

”Atât timp cât nu au fost audiat toți martorii riscul de a influența martorii persistă”, a declarat Robu.

Procurorul a precizat că acuzatorul de stat va mai invita în instanță trei martori în acest dosar, printre ei și fostul secretar al Consiliului Municipal Chișinău, Valeriu Didenco.    

În prezent, în acest dosar este audiat viceprimarul Capitalei, Nistor Grozavu, în calitate de martor din partea acuzării de stat. 

Dumitru Robu a reiterat că apărarea lui Chirtoacă a ales tactica de a tărăgăna procesul penal. 

Vicepreședintele Partidului Liberal Dorin Chirtoacă are statut de învinuit în dosarul parcărilor cu plată din Chișinău. Potrivit actului de învinuire, fiind în funcția de primar al Capitalei, Chirtoacă a comis acte de corupere pasivă, în variantă agravată şi infracţiunea de trafic de influenţă, în variantă agravată. Conform mărturiilor oferite în cadrul anchetei, Chirtoacă urma să ridice o recompensă de 13 la sută din veniturile companiei care urma să amenajeze parcările cu plată în Chișinău.

Declarații dure la ședința de judecată în dosarul lui Dorin Chirtoacă>>>

Potrivit Codului Penal, infracțiunea de corupere pasivă în proporții deosebit de mari se pedepsește cu închisoare de la 7 la 15 ani cu amendă în mărime de la 400 de mii la 500 de mii de lei și cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 la 15 ani. Traficul de influență în formă agravată se pedepsește cu amendă în mărime de la 200 de mii la 300 de mii de lei sau cu închisoare de la 3 la 7 ani.

Pe numele lui Chirtoacă a mai fost deschis un dosar penal în care acesta este învinuit de depășirea atribuțiilor de serviciu.

Fluxul de știri
0