Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Deputat: Vor amenda sau nu aleșii poporului legea electorală

© Sputnik / Rodion ProcaAnatolie Zagorodnâi
Anatolie Zagorodnâi - Sputnik Moldova
Abonare
Vicepreședintele comisiei parlamentare juridice, numiri și imunități, Anatolie Zagorodnîi, a vorbit în studioul radio Sputnik Moldova despre modificările pe care Parlamentul ar putea să le efectuieze la Codul Electoral după invalidarea alegerilor locale din Chișinău.
Deputat: Vor amenda sau nu aleșii poporului legea electorală

"Chiar dacă la ora actuală s-au înregistrat mai multe inițiative legislative de modificare a legii electorale, comisia de profil a Parlamentului nu va umbla la articolele esențiale din Codul Electoral", a precizat Anatolie Zagorodnâi.

"Comisia juridică s-ar putea expune doar la aspectele legate de agitația electorală în ajunul și în ziua alegerilor. Cât privește reglementările legate de agitația electorală pe rețelele de socializare, Legiuitorul ar trebui să fie foarte prudent în cazul în care s-ar introduce anumite restricții", a mai declarat Anatolie Zagorodnâi în studioul radio Sputnik Moldova.

Pe data de 24 februarie 2019, în Moldova vor fi organizate alegerile parlamentare ordinare. Din 2019, scrutinul parlamentar va fi organizat în baza unui sistem electoral mixt (proporţional şi majoritar) într-o circumscripție națională și în circumscripții uninominale. În circumscripția națională se aleg 50 de deputați în baza votului reprezentării proporționale. În circumscripțiile uninominale se aleg 51 de deputați în baza votului majoritar, câte unul de la fiecare circumscripție.

Autor Eduard Maciac

Fluxul de știri
0