Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Noi metode de învățământ - Iată cum îți poți lua diploma de BAC fără să mergi la școală

© Sputnik / Miroslav RotariVlad Gurdiga
Vlad Gurdiga - Sputnik Moldova
Abonare
Homescholling-ul, sau metoda de studiere a disciplinei școlare fără a merge într-o instituție de învățământ, pare să prindă aripi și în Republica Moldova.
Noi metode de învățământ - Iată cum îți poți lua diploma de BAC fără să mergi la școală

O asociație de profil a prezentat zilele trecute în cadrul unui târg care sunt avantajele acestei metode.  Vicedirectorul Asociației de Homeschooling din Moldova, Vlad Gurdiga, a venit în studioul de radio Sputnik Moldova și a descris cum are loc acest procedeu.

Homeschooling-ul înseamnă educarea copiilor în afara unei școli publice sau private. Deși o mare parte din învățare se petrece acasă, aceasta nu este nici pe departe singurul loc în care învață copiii, a spus Vlad Gurdiga. Potrivit lui, unii părinți urmează fidel un program și organizează pentru copiii lor o adevărată clasă într-una dintre camere, având ore de studiu și teme. Alții au doar câteva materii considerate "de bază" cărora le dedică un anumit timp pe zi, în mod structurat sau mai liber.

Ce trebuie să știe părinții despre școlarizarea la domiciliu>>>

Deocamdată, această metodă de învățământ nu este recunoscută în țara noastră. Membrii asociației depun eforturi pentru ca această procedură să fie trecută în limita legală.

Autor: Vasile Dosca

Fluxul de știri
0