Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Au fost publicate documente cu planurile SUA de distrugere a URSS

© REUTERS / US ArmyAn atomic cloud billows above Hiroshima city following the explosion of the first atomic bomb to be used in warfare in Hiroshima, in this handout photo taken by the US Army on August 6, 1945, and distributed by the Hiroshima Peace Memorial Museum.
An atomic cloud billows above Hiroshima city following the explosion of the first atomic bomb to be used in warfare in Hiroshima, in this handout photo taken by the US Army on August 6, 1945, and distributed by the Hiroshima Peace Memorial Museum. - Sputnik Moldova
Abonare
Statele Unite ale Americii pregăteanu, în anii 1960, planuri de distrugere totală a URSS și a Chinei ca puteri industriale de frunte, în timp ce armata americană lua în considerare posibilitatea exterminării în masă a cetățenilor acestor țări, potrivit unui studiu publicat pe site-ul web al organizației nonprofit Arhiva Națională de Securitate.

CHIȘINĂU, 3 sept — Sputnik. Cercetătorii au atras atenția asupra documentelor Planului operațional integrat unic (SIOP) din 1964, care se referea la utilizarea armelor nucleare. În special, menționează necesitatea de a distruge 70% din potențialul industrial al URSS, scrie ro.sputnik.md.

În același timp, SUA admiteau posibilitatea deceselor în masă a civililor. Deci, conform estimărilor din 1961, impactul planului SIOP a implicat distrugerea a 71% din locuitorii orașelor sovietice și, conform estimărilor din 1962, — moartea a aproximativ 70 de milioane de cetățeni ai URSS, scrie RIA Novosti.

În același timp, Comitetul Unificat al șefilor Statelor Majore ale SUA chiar analizau ideea de a distruge populația ca fiind principalul criteriu pentru victoria asupra Uniunii Sovietice.

Moscou - Sputnik Moldova
Moscova, al doilea cel mai fotografiat oraș din lume - FOTO

Single Integrated Operational Plan sau SIOP este un complex foarte confidențial de documente operaționale care constituie reglementări detaliate privind utilizarea armelor nucleare de către Forțele Armate ale SUA.

În decembrie 2015, Administrația Națională a Arhivelor și Registrului SUA a publicat o listă cu potențialele ținte ale bombardamentelor atomice americane din 1959, care includea sute de puncte în URSS, Europa de Est și China. Printre acestea, 179 de ţinte în Moscova, 145 în Leningrad și 91 în Berlinul de Est.

Principala prioritate a documentului declasificat a fost forțele aeriene și obiectivul principal — distrugerea bombardierelor sovietice înainte ca acestea să decoleze și să se îndrepte spre Europa sau dincolo de aceasta.

Fluxul de știri
0