Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Dezgustător: Iată cum este fabricat uleiul care îl punem zi de zi în mâncare - Video

© Pixabay / Bru-nOUlei de floarea soarelui
Ulei de floarea soarelui - Sputnik Moldova
Abonare
Oamenii legii au confiscat trei tone de ulei de floarea soarelui.

CHIȘINĂU, 3 sept — Sputnik. Ofițerii Inspectoratului de Poliție Criuleni și angajații Direcției Raionale Siguranța Alimente din Criuleni au documentat activitatea ilicită a unei secții de prelucrare a uleiului din floarea soarelui din localitate.

Radu Hatmanu și Cristina Bumbu-Dănuță - Sputnik Moldova
Sfaturi utile: Cum păstrăm untul mai mult timp și cum alegem ulei de calitate

Astfel, în rezultatul măsurilor specializate de investigație, oamenii legii au stabilit că secția de prelucrare a uleiului din floarea soarelui este gestionată de un bărbat de 54 ani, domiciliat în raionul Criuleni. De asemenea, bărbatul producea și prelucra ulei din floarea soarelui în lipsa actelor ce ar permite desfășurarea acestui gen de activitate. Mai mult, bărbatul se eschiva de la plata impozitelor și taxelor la stat, prejudiciind statul cu aproximativ 700 000 lei.

Totodată, polițiștii au efectuat percheziții în cadrul secției de prelucrare a uleiului, amplasat în satul Slobozia-Dușca, unde au fost depistate și ridicate 3 tone de ulei, o mie de etichete, precum și cutii destinate ambalării acestora, toate fiind fără acte de proveniență. Potrivit oamenilor legii, uleiul urma să fie comercializat pe piața internă.

Uleiul a fost ridicat pentru efectuarea analizelor necesare și stabilirea calității. Dacă bărbatul va fi găsit vinovat, acesta riscă amendă de 24 000 lei.

Fluxul de știri
0