Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ziua Armatei Naționale: Ce le-a urat Igor Dodon militarilor moldoveni

© Facebook / Ministerul Apărării3 septembrie - Ziua Armatei Naționale
3 septembrie - Ziua Armatei Naționale - Sputnik Moldova
Abonare
Pe 3 septembrie, militarii moldoveni celebrează cea de-a 27-a aniversare a Armatei Naționale - Iată ce le-a urat militarilor președintele Igor Dodon.

CHIȘINĂU, 3 sept — Sputnik. În fiecare an, în această zi este marcată Ziua Armatei Naționale. Astăzi, militarii moldoveni celebrează ce-a de-a 27 aniversare de la crearea Armatei Naționale.

Cu această ocazie, președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, i-a felicitat pe militarii moldoveni urându-le mulți ani.

”Cu prilejul aniversării a XXVII-a a creării Armatei Naționale, adresez cele mai sincere felicitări militarilor, angajaților și veteranilor Armatei Naționale. Pe această cale, vreau să Vă asigur de întreaga apreciere pentru dăruirea și curajul cu care Dumneavoastră, militari și angajați civili, aflați în slujba țării, serviți Patria, apărând-o necondiționat”, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

Totodată, președintele țării și-a exprimat considerația față de toți cei care au stat la bazele fondării și dezvoltării Armatei — atribut indispensabil al statalității și securității Republicii Moldova.

Pe 2 septembrie, Ministerul Apărării a organizat ample manifestații cu prilejul Zilei Armatei Naționale.

Pe 3 septembrie 1991, primul președinte al Republicii Moldova, Mircea Snegur, a emis decretul cu numărul 193 de formare a forțelor armate moldovenești.

Fluxul de știri
0