Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Șeful BNM ne spune cum să evităm capcanele când luăm un credit de la bancă

© Sputnik / Мирослав РотарьСерджиу Чокля Президент НБМ
Серджиу Чокля Президент НБМ - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Un sfat de milioane atunci când vreți să luați un credit în Moldova, pentru a evita capcana supraîndatorării. Recomandarea pe care o dă guvernatorul BNM, Sergiu Cioclea.

CHIȘINĂU, 2 sept – Sputnik. Guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei (BNM), Sergiu Cioclea, o oferit un sfat prețios persoanelor fizice și juridice, atunci când decid să ia un credit din băncile moldovenești. Șeful Băncii Centrale spune că, înainte de a semna contractul de credit, este important să verificăm minuțios dobânda anuală efectivă (DAE) care ar putea fi mai mare decât rata anunțată a creditului. 

Отделение Сбербанка в Казани. Dolari - Sputnik Moldova
Dolarul va atinge valoarea euro pe piața valutară din Moldova

”Rata DAE poate fi mai mare decât rata anunțată a creditului, ținând cont de comisioane și alte taxe bancare. Rata DAE este adevărata rată de împrumut și trebuie să fie compatibilă cu veniturile familiei pentru a evita capcana supraîndatorării”, a declarat guvernatorul BNM într-un interviu pentru presa de la Chișinău.

Cioclea a amintit că misiunea primară a Băncii Naționale nu este de a micșora dobânzile la credite, ci de a asigura stabilitatea prețurilor. 

Fluxul de știri
0