Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ion Ceban: O țară mică trebuie să aibă o diplomație mare

© Sputnik / Miroslav RotariIon Ceban
Ion Ceban - Sputnik Moldova
Abonare
Invitat în studioul radio Sputnik Moldova, politicianul Ion Ceban, a explicat dacă Republica Moldova poate sau nu avea o relație de parteneriat, nu de subordonare, cu Uniunea Europeană sau cu Federația Rusă și care sunt factorii care influențează evoluția acestor relații.

CHIȘINĂU, 2 sept — Sputnik. Potrivit consilierului municipal PSRM, Ion Ceban, o abordare corectă a problemelor cu care se confruntă Republica Moldova trebuie să reiasă exclusiv din interesele țării.

"Am fost întotdeauna împotriva unei abordări de genul că trebuie să prietenești cu cineva pentru a fi contra cuiva, de exemplu cu Uniunea Europeană împotriva Federației Ruse sau invers. Spre marele regret, acest lucru se întâmplă tot mai pronunțat în ultima perioadă. Dacă avem o piață de desfacere a produselor noastre tradiționale enormă pe teritoriul Federației Ruse și a țărilor CSI, de ce să ne certăm cu acești oameni?", a menționat Ion Ceban.

Moldova poate fi o platformă pentru cucerirea pieței din UE de către investitorii ruși>>>

Politicianul afirmă că pentru a avea relații bune de parteneriat atât cu Uniunea Europeană cât și cu Federația Rusă, este necesară o diplomație bună și puternică.

"Acest lucru este realizabil. Una din cele mai mari probleme cu care ne confruntăm este voința politică. Dacă este voință politică se mișcă lucrurile. Noi putem fi prieteni și cu Estul și cu Vestul", a punctat Ion Ceban.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0