Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Fără bani dar cu performanțe de excepție

© Sputnik / Miroslav RotariVictor Peicov
Victor Peicov - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Federației de Lupte din Republica Moldova, Victor Peicov, este de părere că rezultatele obținute la Campionatul Eruopean de Tineret U-20 sunt o mare supriză. Oficialul consideră că lutpătorii moldoveni au toate șansele de a se califica la Olimpiada de la Tokyo 2020.
Fără bani dar cu performanțe de excepție !

Invitatul emisiunii ”Sport” în studioul Sputnik, campionul mondial în 1994 și medaliat cu argint la europenele din 1993, Victor Peicov, s-a arătat entuziasmat de cele întâmplate la Roma în cadrul competiției continentale.

"Este un șoc plăcut. Avem o generație extraordinară care trebuie susținută. Bani sunt foarte puțini pentru sportul de performanța dar nu obișnuiesc să mă plâng. Le-am spus și luptătorilor să se gândească la performanțe și mai puțin la câștigurile materiale care vor veni pe parcurs", a declarat sportivul.

Anastasia Nichita  a devenit campioană, categoria de 59 kg. În finală, moldoveanca a învins-o cu 12-2 pe ucraineanca Tetiana Rizhko. Până în faza finală, ea a obținut alte 3 victorii: 10-0 cu turcoaica Hatice Ece Tekin, 10-0 cu italianca Morena De Vita și 8-1 cu rusoaica Alina Kazymova.

Petru Caraseni a luat medalia de bronz în categoria de până 74 de kilograme, reuşind să se impună în faţa germanului Kevin Lucht. Nicolae Grahmez şi Andrian Grosul au devenit vicecampioni în categoriile de 65 şi respectiv 79 de kilograme. Leonid Colesnic, Ivan Nedealco, Gheorghe Erhan şi Samhan Jabrailov s-au oprit la un pas de podium şi s-au clasat pe locul 5.
Astfel, Republica Moldova a fost reprezentată de 16 luptători la Europenele din Italia, obținând o medalie de aur, două de argint și una de bronz.  Victor Peicov a făcut o analiză detaliată la ceea ce se întâmplă în domeniul sportiv și cum vede dezvoltarea luptelor în Republica Moldova.

 

Fluxul de știri
0