Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Moldovenii nu sunt lăsați să intre în România cu mâncare

© Sputnik / Rodion ProcaBirou Vamal Albița, România
Birou Vamal Albița, România - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
În toate punctele de trecere a frontierei sunt instituite măsuri suplimentare de control, fiind interzisă introducerea, în scopul consumului personal, a cărnii de porc sau a produselor alimentare având la bază carnea de porc.

CHIȘINĂU, 1 sept – Sputnik. Moldovenii nu sunt lăsați să intre în România cu mâncare. Măsura face parte din acțiunile de prevenire a răspândirii pestei porcine în țara vecină.

Баран пасется на пастбище - Sputnik Moldova
Pesta porcină lovește și în berbeci

La intrarea n România, produsele alimentare din carne de porc sunt confiscate și ulterior distruse. 

Aceleași măsuri le-a luat și Bulgaria. Autoritatea locală pentru Siguranța Alimentară din Bulgaria a luat măsuri în scopul prevenirii pătrunderii pe teritoriul țării a virusului pestei porcine africane.   

Astfel, în toate punctele de trecere a frontierei sunt instituite măsuri suplimentare de control, fiind interzisă introducerea, pe teritoriului Republicii Bulgaria, în scopul consumului personal, a cărnii de porc sau a produselor alimentare având la bază carnea de porc. În cazul depistării unor astfel de produse, acestea sunt confiscate, plasate în lăzi frigorifice și ulterior nimicite.


Fluxul de știri
0