Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Moldovenii în lume. Unde s-au făcut remarcați conaționalii noștri

© Sputnik / Miroslav RotariDenis Roșca
Denis Roșca - Sputnik Moldova
Abonare
Moldovenii pot fi numiți cu ușurință medici cu mâini de aur. Aceștia sunt recunoscuți în întreaga lume pentru reușitele sale. Mulți dintre ei au fost incluși de către Denis Roșca în „Cartea de Aur a Basarabiei și Republicii Moldova".
Moldovenii în lume - Unde s-au făcut remarcați conaționalii noștri de profesie medic

Autorul antologiei, care a scos în evidență moldovenii care s-au făcut remarcați prin diferite realizări, a declarat în cadrul emisiunii „Kilometrul 0", de la Sputnik Moldova că țara noastră se poate mândri cu medici de renume.

„La capitolul medici noi avem un plus foarte mare. Pentru că însăși Universitatea de Medicină și Farmacie din Chișinău a fost creată în baza persoanelor de la universitatea din Leningrad, actualmente Sankt Petersburg. Ei sunt fondatorii, după care am avut noroc și de academicianul Nicolae Testemițeanu, care a condus-o și a educat cadrele. El a insistat foarte mult și a creat și câteva sute de spitale în raioanele din Republica Moldova", a declarat Denis Roșca.

Autor: Vasile Dosca

Fluxul de știri
0