Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Festivalul - Concurs de Artă și Creativitate "Steaua de Cristal", ediția a V-a

© Sputnik / Miroslav RotariRodica Gheorghiță și Diana Josu Braniște
Rodica Gheorghiță și Diana Josu Braniște - Sputnik Moldova
Abonare
Centrul Filantropic "Steaua de Cristal", organizează pe data de 16 septembrie Festivalul - Concurs de Artă și Creativitate "Steaua de Cristal", ediția a V-a.
Festivalul - Concurs de Artă și Creativitate "Steaua de Cristal", ediția a V-a

În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", organizatoarea evenimentului, Rodica Gheorghiță și prezentatoarea festivalului Diana Josu-Braniște au venit cu mai multe detalii despre desfășurarea concursului.

"Am făcut mai multe vizite prin raioanele țării și am observat că avem o mulțime de copii care merită să-și valorifice talentul. Obiectivul general al festivalului este stimularea implicării sociale a copiilor prin mijloace artistice, sprijinirea integrării copiilor cu cerințe educaționale speciale, prin implicarea acestora în activități de natură artistică", a relatat Rodica Gheorghiță.

Festivalul — Concurs se va desfășura în două etape: concursul participanților și Gala — concert cu participarea învingătorilor festivalului. Invitații speciali ai evenimentului vor fi Teatrul Andrey Danilco /"Verka Serduchka"/, Olga Ciolacu, Ian Raiburg, Gheorghe Țopa, formația "Lume" și Ady Carp. La Festival vor participa colective artistice și interpreți din 26 de localități. Punctul culminant al serii va fi ceremonia de premiere și înmânarea cadourilor participanților. Premiul mare constituie 20.000 de lei.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0