Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Moldovenii din străinătate deschid tot mai multe afaceri. Câte locuri de muncă au creat

© Sputnik / OsmatescoPetru Gurgurov
Petru Gurgurov - Sputnik Moldova
Abonare
Tot mai mulți moldoveni întorși de peste hotare sau rudele acestora deschid afaceri, acasă. Aceștia beneficiază și de suport din partea statului, în cadrul proiectului „Pare 1+1".
Moldovenii din străinătate, deschid tot mai multe afaceri - Câte locuri de muncă au creat

Directorul interimar al Organizației Pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii, Petru Gurgurov, a declarat la Sputnik Moldova câte locuri de muncă au fost create în cadrul acestui proiect. Mai mult, oficialul a vorbit și despre oportunitățile de care au beneficiat antreprenorii în cadrul acestui program.

„Acest proiect a fost gândit pentru a susține migranții. Pentru că nu în zadar se numește reintegrarea cetățenilor. Pentru că scopul nu este doar de atragere a finanțelor, dar și a resurselor umane. Acest proiect a fost creat pentru mai multe componente: informare, instruire și finanțare", a spus Petru Gurgurov.

Începând cu anul 2010, prin intermediul programului „PARE 1+1", 1246 de întreprinderi au fost finanțate. Până în prezent, în cadrul programului au fost oferite împrumuturi nerambursabile în sumă de 242,4 milioane de lei, ceea ce a permis atragerea investițiilor în valoare de 767,7 milioane de lei.

Fluxul de știri
0