Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Greșelile părinților, în primul an de școală al copiilor

© Sputnik / OsmatescoZinaida Gribincea
Zinaida Gribincea - Sputnik Moldova
Abonare
Psihologul Zinaida Gribincea a vorbit, în cadrul emisiunii ”Sputnik Matinal”, despre greșelile părinților, în primul an de școală al copiilor.
Greșelile părinților, în primul an de școală al copiilor

Copiii care merg în clasa I au nevoie de suportul emoțional al familiei. Atitudinea părinților, în această perioadă, influențează reușitele școlare ale minorilor. Despre greșelile comise de adulți, în primul an de școală, a vorbit psihologul Zinaida Gribincea, în cadrul emisiunii "Sputnik Matinal".  

Mulți părinți au așteptări mari de la copii, încă în primele zile de școală. Această atitudine însă îi demoralizează pe elevi, consideră Zinaida Gribincea.

"Părinții trebuie să întrebe copiii ce au făcut la școală și cum s-au simțit, dar să nu ceară rezultate imediate. În această perioadă, este importantă starea spirituală a copiilor".

Potrivit Zinaidei Gribincea, o altă abordare greșită a părinților este pedepsirea copiilor, când nu înțeleg o anumită disciplină.

" Este firesc ca la începutul activității școlare copilul să nu reușească să integreze toate informațiile. E nevoie de răbdare, acceptare și atitudine loială".

Zinaida Gribincea atenționează părinții să nu ignore stările de oboseală a copiilor.

" Oboseala copiiilor devine cronică, dacă nu este asanată imediat.  Ei au nevoie de  odihnă și emoții pozitive, ca să aibă reușite școlare bune. De aceea, părinții trebuie să facă tot posibilul ca în familie să fie liniște și armonie. Copiii absorb tot ce este negativ în jurul lor".

Autor: Maria Dimineț

Fluxul de știri
0