Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ziua cunoștințelor se amână pentru 3 septembrie

© Sputnik / Rodion ProcaПервый звонок
Первый звонок - Sputnik Moldova
Abonare
Noul an de studii 2018-2019 va începe în acest an luni, 3 septembrie. Noul an școlar începe cu mai multe noutăți.

CHIȘINĂU, 1 sept – Sputnik. În 2018, elevii din Moldova nu vor începe anul de studii la 1 septembrie. În acest an data de 1 septembrie – Ziua cunoștințelor cade în zi de sâmbătă. 

Сдача экзамена - Sputnik Moldova
În anumite zile de școală, toți elevii vor fi scutiți de temele pentru acasă

Astfel, anul de studii 2018-2019 va începe în acest an luni, 3 septembrie. 

Noul an școlar începe cu mai multe noutăți. Printre acestea este și excluderea temelor pentru acasă pentru elevii din clasele a I-IV-a. Informația a fost oferită anterior într-un interviu oferit pentru Sputnik-Moldova de ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc.

„Ne-am propus ca în învățământul primar să renunțăm la temele pentru acasă. Ghiozdanele pline cu cărți, dar și faptul că elevii mici revin acasă și după prânz trebuie să se așeze la masa de scris și să facă teme, nu este bine”, a declarat Monica Babuc.

De asemenea, din acest an mai multe obiecte urmează să fie scoase și înlocuite cu discipline noi. Vor fi introduse disciplinele: Robotica și de Tehnologiile informaționale. 

Fluxul de știri
0