Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Temele pentru acasă, mai prietenoase elevilor. Ce prevede noul regulament

Abonare
Începând cu 1 septembrie intră în vigoare noul Regulament privind managementul temelor pentru acasă. Ce prevede inițiativa Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.

Tema pentru acasă a fost dintotdeauna un subiect de interes care astârnit discuții în societate. În timp ce unii părinți și elevi se plâng că volumul sarcinilor de îndeplinit acasă este prea mare, alții dimpotrivă spun că, doar prin împovărarea elevilor, aceștia vor deveni mai responsabili și mai instruiți.

Așa cum a promis anterior, Ministerul Educației Culturii și Cercetării a elaborat un document prin care își propune să reformeze conceptul temelor pentru acasă pentru toate treptele din învățământul general.

Potrivit consultantului principal al Direcției Învățământ General din cadrul Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării Natalia Grîu, inițiativa care urmează să intre în vigoare începând cu 1 septembrie are scopul de a apropia „tema de acasă” de elevi, de a o transforma dintr-o sperietoare într-o modalitate de consolidare a informațiie primite în timpul orelor.

Ce prevede mai exact această înițiativă, care este poziția profesorilor, dar și cum vor fi pedepsiți dascălii care nu se vor conforma, am aflat de la Natalia Grîu, consultant principal al Direcției Învățământ General, Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării și Viorica Oleinic, profesor de limba și literatura română la un liceu privat din Chișinău.

Autor: Silvia Zavadovschi

Fluxul de știri
0