Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Igor Dodon: Sincere felicitări tuturor locuitorilor Moldovei cu ocazia sărbătorii de azi

© Sputnik / Miroslav RotariIgor Dodon
Igor Dodon - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Mesajul adresat de către șeful statului cu ocazia sărbătorii de astăzi.

CHIȘINĂU, 31 aug — Sputnik. Șeful statului, Igor Dodon, a scris un mesaj de felicitare pe pagina sa oficială de Facebook.

„Acum 29 de ani, în data de 31 august 1989, Consiliul Suprem al Republicii noastre a adoptat Legea cu privire la funcţionarea limbilor pe teritoriul Republicii Moldova. Limba moldovenească — acest patrimoniu al strămoşilor noştri — este recunoscută drept limbă oficială în ţara noastră”, a menționat Igor Dodon.

Șeful statului a mai adăugat că limba moldovenească este limba maternă pentru majoritatea absolută a cetăţenilor Moldovei, este consfinţită în Constituţia Republicii Moldova în calitate de limbă de stat. Aceasta a fost una din principalele realizări ale procesului de renaştere naţională a poporului moldovenesc.

„Limba moldovenească este patrimoniul nostru naţional comun, indiferent de originea noastră etnică. Este foarte important să ne păstrăm limba şi mai ales denumirea sa — aşa cum era numită de către bunicii şi străbunicii noştri, din generaţie în generaţie. Este extrem de important să creăm condiţii pentru ca limba moldovenească să fie învățată de toţi locuitorii ţării noastre.

Totodată, ţin să amintesc că pe teritoriul Moldovei locuiesc reprezentanţi ai mai multor etnii care au drept limbi materne rusa, ucraineana, găgăuza, bulgara, armeana, poloneza, idiş şi alte limbi. Această diversitate lingvistică întrunește puterea şi frumuseţea societăţii noastre. Scopul nostru este să facem tot posibilul pentru a păstra toate limbile şi tradiţiile pe teritoriul Republicii Moldova.

Adresez sincere felicitări tuturor locuitorilor Moldovei, dorindu-le pace, sănătate şi bunăstare”, a scris Igor dodon pe pagina sa oficială de Facebook.

Fluxul de știri
0