Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Educația muzicală a copiilor - o investiție pentru un viitor armonios

© Sputnik / Miroslav RotariRodica Roșioru, Iulia Teleucă și Maria Cazarinov
Rodica Roșioru, Iulia Teleucă și Maria Cazarinov - Sputnik Moldova
Abonare
Iulia Teleucă și Maria Cazarinov sunt tinerele interprete care au reușit să cucerească publicul din străinătate și să ducă faima Moldovei la concursurile internaționale de muzică.
Educația muzicală a copiilor - o investiție pentru un viitor armonios

Profesoara de canto, Rodica Roșioru, spune că, festivalurile internaționale contribuie la descoperirea talentelor, promovează și stimulează pe cei mai valoroși artiști tineri.

"Vara aceasta a început cu o deplasare frumoasă la concursul "Бозторгай" din Kazahstan alături de talentata Maria Cazarinov, care a obținut premiul I. Totodată, discipola mea, Iulia Teleucă, a participat la un faimos concurs din Macedonia și a câștigat premiul special", a relatat Rodica Roșioru, profesoara de canto.

Iulia Teleucă și Maria Cazarinov povestesc că aceste concursuri le-au adus cele mai frumoase și nemaipomenite experiențe unde și-au putut valorifica abilitățile.

"Este o responsabilitate mare pentru noi să luăm parte la asemenea concursuri de talie internațională. La aceste evenimente au participat aproximativ 36 de concurenți din 18 țări. Toți participanții sunt talentați și au fost foarte bine pregătiți", au adăugat tinerele.  

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0