Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Nu ai reușit să-ți iei diploma de Bac? Vezi cum o poți obține

© Sputnik / OsmatescoNina Cojocari
Nina Cojocari - Sputnik Moldova
Abonare
Au rămas zile numărate până la începerea noului an școlar. Instituțiile de învățământ sunt în febra pregătirilor pentru a-i întâmpina pe elevi la studii.
Nu ai reușit să-ți iei diploma de Bac? Vezi cum o poți obține

Directoarea Liceului seral nr.1 din Chișinău, Nina Cojocari, spune într-un interviu pentru Radio Sputnik Moldova că toate lucrările și pregătirile au fost finisate, iar profesorii așteaptă cu deosebită plăcere elevii dornici de carte. 

"În acest an, s-au înscris 54 de elevi în clasa X-a și s-au format două clase de a XIII-a. Liceele serale sunt o alternativă pentru cei care nu au reușit să-și încheie studiile la timp, din diverse motive. De obicei, lecțiile încep la ora 17:00 și durează până la ora 21:15, în funcție de orarul stabilit", a explicat Nina Cojocari. 

Profesoara spune că cel mai matur elev care s-a înscris la studii are vârsta de 46 de ani. În mare parte, la Liceul seral nr.1 studiază elevi cu vârste cuprinse între 25-32 de ani. 

"Elevii doresc să devină specialiști de calitate și consideră că niciodată nu este târziu să-și continuie studiile. Majoritatea din ei au avut motive obiective pentru care nu au putut să-și facă studiile la timpul cuvenit. Totodată, ei s-au ciocnit cu faptul că neavând diploma de studii de bacalaureat nu se pot angaja în câmpul muncii. Este îmbucurător faptul că majoritatea elevilor își continuă studiile la facultate", a menționat profesoara.

Potrivit Ninei Cojocari, liceul seral oferă și un program de învățământ cu frecvență redusă, venind în ajutor femeilor însărcinate sau mamelor cu copii mici.

"Sunt și elevi care din cauza grijilor cotidiene nu frecventează orele. Astfel, aproximativ în fiecare an sunt exmatriculați în jur de 40 de elevi", a precizat Nina Cojocari. 

Amintim că, în Republica Moldova există doar două licee serale, ambele se află în Capitală.

Autor: Cristina Baș

 

Fluxul de știri
0