Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Dentist, despre efectele netratării cariilor pe dinții de lapte ale copiilor

© Sputnik / Miroslav RotariCristi Focșa
Cristi Focșa - Sputnik Moldova
Abonare
Mulți părinți sunt de părere că dinții de lapte nu trebuie tratați, pentru că oricum vor fi înlocuiți de către cei permanenți.
Dentist, despre efectele netratării cariilor pe dinții de lapte ale copiilor

Potrivit medicului dentist Cristina Focșa, ignorarea tratamentului, sub pretextul că "dinții de lapte sunt temporari" este o percepție greșită, care afectează sănătatea copiilor. Specialiștii avertizează că netratarea cariilor la timp poate avea consecințe grave pe viitor, chiar și asupra dezvoltării viitorilor dinți.

"Dacă cariile nu sunt tratate la timp atunci pot surveni complicații precum pulpita dentară, periostita sau periodontita. Totodată, copilul riscă pierderea precoce a dinților, pentru că dacă cad dinții de lapte mai devreme decât este cuvenit, se pierde și spațiul necesar pentru eruperea dintelui permanent. Astfel în viitor copilul va avea probleme ortodontice. În același timp, cariile netratate afectează și alți dinții fie de lapte sau cei permanenți", a explicat Cristina Focșa.

Cum trebuie pregătit copilul de vizita la dentist aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

 

Fluxul de știri
0