Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Moscova avertizează despre consecințe „imprevizibile” ale unei agresiuni împotriva Siriei

© Sputnik / Владимир Астапкович / Accesați arhiva multimediaБрифинг официального представителя МИД России М. Захаровой
Брифинг официального представителя МИД России М. Захаровой - Sputnik Moldova
Abonare
În contextul posibilelor noi lovituri occidentale asupra Siriei, Moscova a avertizat împotriva oricărei agresiuni, avertizând despre consecințele potențiale grave pentru securitatea mondială.

CHIȘINĂU, 30 aug — Sputnik. Ministerul rus de Externe a descris ca "un joc cu focul" potențialele lovituri împotriva Siriei care ar fi pregătite de Occident. Acest scenariu va avea consecințe grave nu numai pentru soluționarea politică a conflictului țării, ci va pune în pericol și securitatea globală, a declarat joi purtătoarea de cuvânt a diplomației ruse, Maria Zaharova, în cadrul unui briefing de presă, scrie ro.sputnik.md.

"Consecințele jocurilor cu focul sunt imprevizibile. Nu de fiecare dată și nu orice dată acest lucru poate trece fără consecințe", a afirmat Zaharova, referindu-se la informațiile primite de Ministerul Apărării despre agresiunea planificată în Siria de către Occident, care ar putea urma după o provocare cu arme chimice.

Сирийская армия освободила лагерь палестинских беженцев Ярмук на юге Дамаска - Sputnik Moldova
Avertisment îngrijorător: O nouă provocare cu arme chimice în Siria

Totodată, purtătoarea de cuvânt a diplomației ruse a punctat că starea actuală de lucruri din Siria nu satisface Occidentul și se urmărește schimbarea vectorului.

"Există doar o singură concluzie din situația care a apărut: Occidentul nu este mulțumit de cursul stabilit de Rezoluția 2254 a Consiliului de Securitate al ONU privind Siria și încearcă să schimbe vectorul evenimentelor într-o direcție care să fie mai în concordanță cu planurile proprii ale Washingtonului și cu aliații lor", a adăugat Zaharova.

În ultimele zile, situația din Siria a devenit mai tensionată. Reprezentantul oficial al Ministerului Apărării din Rusia, generalul-maior Igor Konașenkov, a declarat că, potrivit unor surse independente, teroriștii grupului "Hayat Tahrir Al-Sham" (interzis în Rusia) pregătesc o provocare pentru a acuza Damascul că ar folosi arme chimice împotriva populației pașnice din provincia Idlib din Siria.

Anterior, șeful Pentagonului, James Mattis, a declarat că SUA discută în mod activ cu Rusia prevenirea utilizării posibile a armelor chimice în Siria.

Fluxul de știri
0