Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Obiectivul țintit de organizatorii Forumului economic moldo-rus

© Sputnik / OsmatescoIon Perju
Ion Perju - Sputnik Moldova
Abonare
Sute de oameni de afaceri din Federația Rusă și Republica Moldova, sub același acoperiș. Investițiile se ridică la un milliard de dolari.
Obiectivul țintit de organizatorii Forumului economic moldo-rus

Sute de oameni de afaceri din Federația Rusă și Republica Moldova sunt așteptați la Forumul economic moldo-rus, care urmează să se desfășoare, în perioada 20-22 septembrie, la Chișinău. Organizatorii își propun ca în timpul întrunirii să fie stabilite relații de colaborare între antreprenorii din Republica Moldova cu cei din Federația Rusă, iar ulterior, țara noastră să atragă investiții anuale de un milliard de dolari.

„Așteptăm ca în urma acestui Forum să se facă nu doar declarații, ci să fie semnate și contracte între oamenii de afaceri din Moldova și Federația Rusă. Ați menționat cifra de afaceri de un milliard de dolari, acestea sunt investițiile anuale pe care ni le propunem", a declarat consilierul președintelui țării în domeniul agroindustrial şi al administraţiei publice, Ion Perju, în cadrul emisiunii „Atitudini", de la Radio Sputnik Moldova.

Reprezentantul Președinției și-a exprimat regretul că anterioarele Forumuri economice moldo-ruse, organizate de Ministerul Economiei, nu au dat rezultate palpabile.

„Într-adevăr, anterior au fost organizate și alte forumuri dar, cu regret, relațiile moldo-ruse nu s-au îmbunătățit ci, dimpotrivă, s-au înrăutățit. Ceea ce ne punem noi ca scop este să obținem un rezultat economic palpabil", a subliniat Ion Perju.
În perioada 20-22 septembrie, la Chișinău se va desfășura  Forumul economic moldo-rus. Organizatorii își propun ca astfel de întruniri să fie organizate, anual, cu scopul atragerii mai multor investiții rusești în țara noastră.

Autor: Silvia Zavadovschi

Fluxul de știri
0