Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Muzica fanfarelor va răsuna duminică la Zâmbreni

© Sputnik / Miroslav RotariDaniel Țonu
Daniel  Țonu - Sputnik Moldova
Abonare
Pe data de 2 septembrie, în satul Zâmbreni, raionul Ialoveni, se va desfășura cea de-a XII-a ediție a festivalului cu muzică de fanfare "Minora Floare de pe Botna".
Muzica fanfarelor va răsuna duminică la Zâmbreni

Invitat în studioul radio Sputnik Moldova, unul din cei mai longevivi primari din Republica Moldova care se află de 25 de ani în fruntea primăriei din Zâmbreni, Daniel Ţonu, a povestit mai multe detalii despre eveniment.

Potrivit lui Daniel Țonu, cultura este o parte a activității unui primar, a cărui misiune este de a valorifica frumosul autentic. 

"Au fost multe propuneri și ne-am gândit mult cum să impresionăm publicul. Nu facem meșteșuguri, corturi, noi vrem să promovăm muzica de fanfară. Eu vreau ca muzica de fanfară să fie auzită nu numai la Zâmbreni, dar și pe toată Valea Botnei, începând de la Horotca până la Gangura. La eveniment sunt invitate zece colective, dar vom fi bucuroși și de alți participanți care vor manifesta inițiativă și entuziasm", a menționat primarul.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0