Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Idlib va deveni ultima bătălie a Siriei cu teroriștii, dacă SUA nu intervine

© Russian Defence Ministry / Accesați arhiva multimediaSiria
Siria - Sputnik Moldova
Abonare
Forțele siriene se pregătesc pentru a cuceri ultima fortăreaţă teroristă, SUA își intensifică prezența militară și Rusia avertizează cu privire la un atac chimic cu pavilion fals.

CHIȘINĂU, 30 aug — Sputnik. Nave americane de război, sisteme de lansare a rachetelor de croazieră, bombardiere strategice și alte echipamente hardware au ajuns în Marea Mediterană și în Golful Persic la începutul acestei săptămâni. Washingtonul neagă că are loc orice acumulare de forţe, dar Moscova declară că mijloacele militare sunt adunate pentru o lovitură masivă împotriva guvernului sirian.

Сирийская армия освободила лагерь палестинских беженцев Ярмук на юге Дамаска - Sputnik Moldova
Avertisment îngrijorător: O nouă provocare cu arme chimice în Siria

O provocare cu arme chimice, organizată de jihadiști, va fi folosită ca pretext pentru atac, iar Damascul va fi din nou acuzat în mod neîntemeiat de otrăvirea propriilor cetăţeni, a spus Rusia. În aprilie, un bombardament masiv al Siriei de către SUA, Marea Britanie și Franța a fost declanșat de ceea ce a declarat Rusia că a fost o operațiune similară cu pavilion fals.

Jabhat al-Nusra și alți militanți din Idlib nu au nici o șansă împotriva armatei siriene, susținută de Rusia și Iran, dar intervenția occidentală le-ar putea da o șansă de luptă. Statele Unite și aliații lor depun toate eforturile pentru a păstra forțele jihadiste și a le folosi pentru a-l îndepărta de la putere pe președintele sirian Bashar al Assad, a declarat recent ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov.

Și dacă violența escalada în Idlib, populația de două milioane de oameni din provincia nordică va fi pusă într-un pericol grav, deoarece teroriștii îi țin pe oameni ostatici și îi folosesc ca scut uman.

Centrul de Reconciliere din Rusia continuă discuțiile pentru a realiza o soluționare pașnică a stării din Idlib. Cu toate acestea, militanții par a fi reticenți în a da armele în jos, ceea ce face ca zilele următoare să fie cruciale pentru soarta Idlib și a întregii Sirii, scrie RT.

Fluxul de știri
0