Продолжается реконструкция Большого Каменного моста - Sputnik Moldova
Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Ultima oră: A murit Iosif Kobzon

© Sputnik / Miroslav RotariИосиф Кобзон в Кишиневе
Иосиф Кобзон в Кишиневе - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
A murit cunoscutul artist din Rusia Iosif Kobzon. Artistul emerit al Rusiei s-a stins la vârsta de 80 de ani.

CHIȘINĂU, 30 aug — Sputnik. Iosif Kobzon, artist emerit al Federației Ruse și deputat al Dumei de Stat, s-a stins din viață la vârsta de 80 de ani, din cauza unei boli incurabile.

Potrivit RIA Novosti, el a fost spitalizat pe 20 iulie, fiind în stare gravă. interpretul a fost diagnosticat cu cancer încă în anul 2005.

Kobzon s-a născut pe 11 septembrie 1937 în Ucraina, în orașul Chasov Yar din regiunea Donetsk, a început să cânte din copilărie. Chiar și la vârsta de nouă ani a apărut în Kremlin în fața secretarului general al Comitetului Central al PCUS, Iosif Stalin, care a interpretat piesa "Zboară păsările călătoare".

Ulterior, el s-a s-a mutat la Moscova. Cariera muzicală și-a început-o la vârsta de 21 de ani. 

Kobzon a fost laureat al diferitelor concursuri și festivaluri, iar în timpul carierei sale a lansat peste 50 de albume. De asemenea, artistul s-a angajat activ în activități sociale și politice.

Fluxul de știri
0