Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Ultima oră: A murit Iosif Kobzon

© Sputnik / Miroslav RotariИосиф Кобзон в Кишиневе
Иосиф Кобзон в Кишиневе - Sputnik Moldova
Abonare
A murit cunoscutul artist din Rusia Iosif Kobzon. Artistul emerit al Rusiei s-a stins la vârsta de 80 de ani.

CHIȘINĂU, 30 aug — Sputnik. Iosif Kobzon, artist emerit al Federației Ruse și deputat al Dumei de Stat, s-a stins din viață la vârsta de 80 de ani, din cauza unei boli incurabile.

Potrivit RIA Novosti, el a fost spitalizat pe 20 iulie, fiind în stare gravă. interpretul a fost diagnosticat cu cancer încă în anul 2005.

Kobzon s-a născut pe 11 septembrie 1937 în Ucraina, în orașul Chasov Yar din regiunea Donetsk, a început să cânte din copilărie. Chiar și la vârsta de nouă ani a apărut în Kremlin în fața secretarului general al Comitetului Central al PCUS, Iosif Stalin, care a interpretat piesa "Zboară păsările călătoare".

Ulterior, el s-a s-a mutat la Moscova. Cariera muzicală și-a început-o la vârsta de 21 de ani. 

Kobzon a fost laureat al diferitelor concursuri și festivaluri, iar în timpul carierei sale a lansat peste 50 de albume. De asemenea, artistul s-a angajat activ în activități sociale și politice.

Fluxul de știri
0