Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Puțini cunosc aceste detalii despre Iosif Kobzon. Mărturisirea unui prieten apropiat

© Sputnik / Rodion ProcaМихаил МУНТЯН
Михаил МУНТЯН - Sputnik Moldova
Abonare
Tenorul moldovean Mihail Munteanu este prietenul apropiat al regretatului Iosif Kobzon. Maestrul știa demult că marele artist din Rusia avea probleme de sănătate, însă trăia cu speranța că el va învinge boala.
Puțini cunosc aceste detalii despre Iosif Kobzon. Mărturisirea unui prieten apropiat

După o îndelungată luptă cu cea mai cruntă boală a secolului, renumitul interpret rus Iosif Kobzon s-a stins din viaţă în dimineața zilei de joi. Artistul Poporului din URSS, deputat al Dumei de Stat de la Moscova, Iosif Kobzon, a fost mereu un oaspete așteptat în Republica Moldova, bucurându-se de respectul și dragostea cetățenilor moldoveni.

Tenorul Mihail Munteanu a mărturisit într-un interviu acordat studioului de radio Sputnik Moldova, că despre prietenul său Iosif Kobzon ar putea vorbi o zi întreagă și suferă mult din cauza trecerii în neființă a cântărețului rus.

"Pentru mine asemenea personalități nu mor, Iosif Kobzon rămâne a fi pentru totdeauna un mare artist. La noi în Moldova lumea îl asculta cu sufletul la gură pentru că el aducea bucurie și căldură în inimile tuturor. Eu îl cunosc de foarte mulți ani, am fost prieteni buni și l-am cunoscut ca fiind un om întotdeauna săritor la nevoie, care îmi insufla încredere și speranță", a relatat Mihail Munteanu.

Interpretul Operei Naționale a amintit și de tragica zi de 23 octombrie 2002, când Iosif Kobzon și-a pus viața în pericol și a negociat cu un grup de teroriști care a capturat aproape 700 de ostatici în Teatrul de la Dubrovka din Moscova, în timpul spectacolului muzical "Nord-Ost". Iosif Kobzon a reușit să convingă teroriștii să elibereze mai mulți copii luați ostatici.

"Am rămas mereu impresionat de dăruirea lui Iosif. Noi, cântăreții, de obicei suntem mofturoși și nu prea cântăm în ploaie și vânt, dar el a cântat și la —30 de grade Celsius pentru că a promis", a menționat Mihail Munteanu.

De-a lungul timpului, datorită talentului său, Iosif Kobzon a fost laureat al diferitelor concursuri și festivaluri, iar în timpul carierei sale a lansat peste 50 de albume. De asemenea, artistul s-a angajat activ în activități sociale și politice.

Autor: Valeria Fortuna

Fluxul de știri
0