Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Salonul Internațional de Carte Bookfest va fi inaugurat astăzi, la Chișinău

© Sputnik / Евгений Одиноков / Accesați arhiva multimediaОткрытие выставки "Очарованная душа. К 150-летию Ромена Роллана"
Открытие выставки Очарованная душа. К 150-летию Ромена Роллана - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul Monica Babuc a îndemnat publicul să participe la Bookfest, care este o adevărată sărbătoare a cărții în limba română.

CHIȘINĂU 29 aug — Sputnik. În perioada 29 august — 2 septembrie, la Chișinău, va avea loc o nouă ediție a Salonului Internațional de Carte Bookfest.

Muzeul Cărții - Sputnik Moldova
Cele mai vechi și rare cărți din țară: Iată unde le poți admira

Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc, a îndemnat publicul să participe la Bookfest, care este o adevărată sărbătoare a cărții în limba română. Totodată, oficialul a mulțumit tuturor celor care și-au adus contribuția la dezvoltarea acestui eveniment.

„Dovada cea mai puternică a faptului că o societate se dezvoltă sănătos este aceea că reușim să îmbrățișăm noul și inovația, fără a renunța însă la dragostea pentru ceea ce ne formează ca oameni”, a declarat ministrul.

Evenimentul este organizat de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării din Republica Moldova, în parteneriat cu Ministerul Culturii și Identității Naționale, Institutul Cultural Român, Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi" pentru Românii de Pretutindeni, Biblioteca Națională a Republicii Moldova, Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, Uniunea Editorilor din Republica Moldova, Asociația Editorilor din România.

În cele cinci zile, cele mai importante edituri din Republica Moldova și România îi așteaptă pe cititori cu o bogată ofertă editorială ce include cărți pentru copii, auxiliare școlare, dar și o vastă gamă de volume din cele mai variate domenii. În total vor participa cca 50 de edituri care vor expune peste 50 de mii de volume, reunite în cca 60 de standuri individuale.

De asemenea, în cadrul Salonului Internaţional de Carte Bookfest Chişinău, ediția 2018 vor avea loc mai multe lansări și expoziții de carte; întâlniri și sesiuni de autografe cu scriitori și oameni de cultură; jocuri intelectuale și interactive; lecturi „en plein air"; saloane muzicale; cenacluri literare; va fi lansată Campania „Salvează lumea donând o carte".

Inaugurarea Salonului Internaţional de Carte Bookfest Chişinău va avea loc miercuri, 29 august, ora 12:00, la Centrul Internaţional de Expoziţii,,Moldexpo", Pavilionul Central. Intrarea este liberă atât în cadrul Salonului de Carte, care va putea fi vizitat zilnic între orele 10:00 — 20:00, cât și la toate evenimentele programate pe durata acestuia.

Fluxul de știri
0