Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ce spun producătorii moldoveni despre Forumul economic moldo-rus

© Sputnik / Miroslav RotariVitalie Gorincioi
Vitalie Gorincioi - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
În perioada 20-22 septembrie, la Chișinău se va desfășura, în premieră, Forumul economic moldo-rus.
Ce spun producătorii moldoveni despre Forumul economic moldo-rus

Forumul economic moldo-rus, care urmează să aibă loc în perioada 20-22 septembrie, la Chișinău, este extrem de important pentru agricultorii din țara noastră. Președintele Asocițiației Producătorilor și Exportatorilor de Fructe din Moldova, Vitalie Gorincioi, a declarant pentru Studioul Radio Sputnik Moldova că, datorită acestei reuniuni, producătorii din țara noastră vor avea posibilitatea să se cunoască personal cu importatorii din Federația Rusă. Mai mult, fermierii noștri vor putea să-și lărgească posibilitățile de comercializare a producției.

„Acest forum este extrem de important pentru producătorii noștri, care vor avea ocazia să se vadă față în față cu oamenii de afaceri din Federația Rusă. Astfel, se formează noi relații comerciale", a declarant Președintele Asocițiației Producătorilor și Exportatorilor de Fructe din Moldova, Vitalie Gorincioi.

Potrivit lui Gorincioi, odată ce vor ieși la direct, la importatori, producătorii din Moldova nu vor mai fi nevoiți să-și vândă marfa intermediarilor.

„Cu părere de rău, producătorii noștri sunt nevoiți să-și vândă marfa intermediarilor. Respectiv, ei pierd foarte mult. De cealaltă parte, are de pierdut și consumatorul din Federația Rusă, care este nevoit să cumpere producția noastră la prețuri mărite de acești intermediari. Toată lumea va avea de câștigat de pe urma acestui forum", a adăugat Vitalie Gorincioi.

Autor: Silvia Zavadovschi

Fluxul de știri
0