Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

O grădiniță din Capitală nu va putea activa: Ce propune Ion Ceban

© Sputnik / Miroslav RotariIon Ceban
Ion Ceban - Sputnik Moldova
Abonare
O grădiniță din Capitală nu va putea activa din cauza lipsei bucătarilor. Iată ce a propus consilierul municipal Ion Ceban în cadul unei conferințe privind problemele și soluțiile din sistemul municipal educațional.

CHIȘINĂU, 29 aug — Sputnik. Grădinița numărul 92 din Capitală nu va putea activa din cauza problemelor apărute în procesul de angajare a personalului. O declarație în acest sens a fost făcută de consilierul socialist Ion Ceban, în cadrul unei conferințe de presă privind unele probleme și soluții din sistemul municipal de educație.

”Avem totuși probleme în sector (educațional- n.r.). Astăzi am fost informat că grădinița numărul 92 nu va putea activa din cauza că există probleme legate de angajarea bucătarilor. Noi vedem ca soluție toate contractele suplimentare care ar putea să fie încheiate cu combinatele școlărești, dacă tot avem această problemă. Dar grădinițele nu pot fi închise”, a declarat Ceban.

Totodată, consilierul a amintit despre decizia Consiliului Municipal Chișinău, din 24 iulie, prin care a fost aprobată acordarea compensațiilor bănești pentru copiii din familiile socialmente vulnerabile, precizând că pentru a beneficia de acest ajutor este necesar să se depună o cerere în instituția de învățământ la care este înscris copilul.

”Este deja creată comisia multidisciplinară  care va examina setul de documente și va perfecta listele copiilor pentru a primi ajutorul material de 700 de lei, prin intermediul Direcției Generale Asistență Socială și Sănătate”, a mai precizat Ceban.

Familiile socialmente vulnerabile din Chișinău, care au în grijă copii care merg la școală, vor beneficia de un ajutor material unic în sumă de 700 de lei. Banii vor fi acordați pentru pregătirea elevilor de noul an de studii 2018 — 2019.

De ajutor material pentru pregătirea elevilor către noul an de studii 2018-2019 vor beneficia circa 8 mii de persoane.

Anterior, consilierii municipali au aprobat compensații bănești pentru cadrele didactice și lucrătorii medicali din Capitală. 

Fluxul de știri
0