Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

O nouă întrevedere între Dodon și Krasnoselski: Iată despre ce vor discuta

© Photo : пресс-служба лидера ПриднестровьяВстреча Президента Молдовы Игоря Додона и Вадима Красносельского
Встреча Президента Молдовы Игоря Додона и Вадима Красносельского - Sputnik Moldova
Abonare
Chestiunea transnistreană: Când va avea loc o nouă întrevedere dintre Igor Dodon și Vadim Krasnoselski și despre ce vor discuta?

CHIȘINĂU, 29 aug — Sputnik. Întâlnirea dintre președintele Moldovei, Igor Dodon, cu liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, ar putea avea loc la începutul lunii septembrie. O declarație în acest sens a fost făcută de președintele moldovean în cadrul unui interviu acordat publicației "Izvestia".

”Cred că în următoarele zile vom anunța data. Sunt discutate ultimile detalii. Probabil întâlnirea va avea loc în prima decadă a lunii septembrie”, a subliniat Dodon.

Potrivit lui, în cadrul întrevederii cu Krasnoselski vor fi discutate în special chestiuni cu caracter economic, despre necesitățile cetățenilor de pe ambele maluri ale Nistrului, precum și problemele cu care se confruntă agenții economici.

Президент Игорь Додон - Sputnik Moldova
Igor Dodon: Trebuie să dăm un nou impuls relațiilor economice dintre Rusia și Moldova

”Este acel pachet pe care l-am discutat în cadrul întâlnirii din ianuarie 2017. El conține opt puncte — în 5-6 dintre acestea am înregistrat un progres semnificativ și au fost găsite soluții. Vom discuta cum să mergem mai departe”, a declarat Dodon.

Prima întâlnire dintre Dodon și Krasnoselski a avut loc la începutul lunii ianuarie 2017, în orașul Bender. O altă discuție a avut loc pe 30 martie în același an, la vila prezidențială de la Holercani, pe malul râului Nistru. În 2018 părțile s-au întâlnit pe 25 aprilie, în orașul Bender.

Anterior, președintele țării a declarat pentru Sputnik  că modelul de reglementare a conflictului transnistrean nu potea fi elaborat în afara țării,  de Rusia, SUA, Uniunea Europeană sau de altcineva ”de peste hotare”.

Fluxul de știri
0