Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Alege-ți cartea preferată la Bookfest Chișinău

© Sputnik / OsmatescoMihai Mitrică
Mihai Mitrică - Sputnik Moldova
Abonare
Salonul Internațional de Carte Bookfest Chișinău, care se desfășoară în perioada 29 august - 2 septembrie, le va oferi o șansă unică cititorilor să își completeze stocul de cărți cu cele mai bune lucrări. Expoziția se va desfășura în Pavilionul Central Moldexpo.
Alege-ți cartea preferată la Bookfest Chișinău

Unul din marile avantaje ale evenimentului sunt prețurile. Reducerile pentru unele cărți ajung și la 60% din prețul de achiziție într-o librăriei.

Invitatul emisiunii Sputnik Matinal Mihai Mitrică, care este președintele Asociației Editorilor din România, a declarat că edițiile Bookfest reprezintă un succes, iar numărul celor care vizitează expoziția este în creștere. "Am adus circa 50.000 de cărți la Chișinău. Majoritatea sunt titluri noi. Testăm reacția cititorilor de aici. Chișinăul este o piață relevantă pentru noi, ocupă loc ca și număr de vânzări la Bookfest", a menționat invitatul.

Deasemenea, Mihai Mitrică a oferit mai multe detalii despre ceea ce consumă astăzi cititorul și de ce un autor autohton are șanse mai mici de a face vânzări mari.

"O piață matură de carte se bazează pe autorii lor. Noi nu am ajuns la un asemenea nivel. Avem o piață foarte restrănsă de cititori. Majoritatea cărților vândute sunt traduse. La moment Marea Britanie este unul din liderii mondiali în ceea ce privește vânzarea cărților", a coinchis Mitrică.

Bookfest este cel mai important salon de carte din România. Începând din 2012, Bookfest este organizat în Timișoara, Cluj-Napoca, Iași, Târgu Mureș, Brașov, București.

Ediția din acest an este a treai organizată la Chișinău.

Fluxul de știri
0