Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Sfatul specialistului: Cum deosebim mierea naturală de cea artificială

© Sputnik / Александр ДимитровМед
Мед - Sputnik Moldova
Abonare
Mierea de albine este un produs sănătos, iar pentru unii indispensabil din casele lor. Numai că, în goana după cumpărături, unii pot cădea pradă produsului artificial, numit miere din zahăr, care adesea este mult mai ieftină decât cea naturală.

CHIȘINĂU, 28 aug — Sputnik. Apicultorul Roman Mereuță a declarat în cadrul unui interviu acordat studioului de radio Sputnik Moldova, cum produsul natural, numit miere, poate fi diferențiat de cel artificial.

”Este foarte simplu. În primul rând atunci când luăm o linguriță cu miere și o ridicăm deasupra vasului în care este păstrată, mierea artificială nu se va prelinge în continuu ca și cea naturală, dar se va opri din curs”, a spus Roman Mereuță.

O altă metodă prin care poate fi distins produsul natural de cel contrafăcut este:

”Punem o linguriță de miere în apă și încercăm să o dizolvăm. Cea făcută din sirop de zahăr se va dilua mult mai repede decât cea naturală”, a mai spus apicultorul.

În piețele, dar și supermaketurile din țară, un kilogram de miere costă de la 60 la 120 de lei.

Fluxul de știri
0