Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Doctor moldovean, decorat de Vladimir Putin - Iată pentru ce merite

© Sputnik / Miroslav RotariDenis Roșca
Denis Roșca - Sputnik Moldova
Abonare
Moldovenii se fac tot mai remarcați în lume, iar printre ei este și medicul Valeriu Mitiș, decorat recent de către președintele Federației Ruse, Vladimir Putin.
Doctor moldovean, decorat de Vladimir Putin - Iată pentru ce merite

Medicul este stabilit de mai mult timp în Federația Rusă, unde ocupă funcția de Director al Institutului de Cercetări Științifice în domeniul Chirurgiei și Traumatologiei de Urgență pentru Copiii din Rusia, o instituție medicală în care tot foarte mulți ruși au încredere. Medicul Valeriu Mitiș a fost decorat de către liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, pentru performanțele sale în domeniul sănătății 

Acesta a primit distincția „Medic de Onoare”, acordată anual de administrația de la Kremlin. 

Autorul Cărții de Aur a Basarabiei și Republicii Moldova, Denis Roșca, a declarat în cadrul emisiunii „Kilometrul 0", de la Sputnik Moldova că doctorul se va regăsi în cea de a doua ediție a antologiei în care include cei mai celebri moldoveni, care s-au făcut remarcați în lume.

Valeriu Mitiș este stabilit în Rusia de mai mulți ani. Medicul a salvat o mulțime de copii din regiunea Donbas și Siria. Institutul de Cercetări Științifice în domeniul Chirurgiei și Traumatologiei de Urgență pentru Copii asigură non-stop îngrijire chirurgicală și traumatologică de urgență pentru copii, unde este director de cinci ani.

Fluxul de știri
0