Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Moldova, cu ochii spre Ungaria: Despre ce va vorbi Ulianovschi la Budapesta

Abonare
Șeful diplomației moldovenești, invitat special al ministrului ungar de Externe - iată despre ce va vorbi Tudor Ulianovschi la Reuniunea anuală a ambasadorilor Ungariei de la Budapesta.

CHIȘINĂU, 28 aug — Sputnik. Șeful diplomației moldovenești, Tudor Ulianovschi, se află la Budapesta, Ungaria, pentru a participa la Reuniunea anuală a ambasadorilor ungari. În calitate de invitat de onoare, el va susține un discurs în care va prezenta principalele obiective ale politicii externe și interne ale Republicii Moldova, programele şi strategiile de dezvoltare ale țării, precum și principiile directorii în stabilirea și extinderea relațiilor bilaterale cu alți parteneri.

”În cadrul întâlnirilor, voi discuta despre cooperarea dintre Republica Moldova și Ungaria, atragerea investițiilor străine în economia națională, precum și despre procesul integrării noastre europene”, a scris Ulianovschi pe pagina sa de Facebook.

Ministrul moldovean de Externe a fost invitat de omologul său din Ungaria, Péter Szijjártó, să întreprindă o vizită de lucru la Budapesta în perioada 28 — 29 august.

Potrivit MAEIE, agenda vizitei include întrevederi bilaterale cu omologul său maghiar, Péter Szijjártó, vicepreşedintele Parlamentului, István Jakab, viceprim-ministrul Ungariei, Zsolt Semjén, dar și cu alți oficiali cu care vor fi discutate aspectele cooperării bilaterale, atât în plan politic, cât şi cel economic, atragerea investiţiilor maghiare în economia naţională, cooperarea regională şi sectorială, precum şi procesul de integrare europeană.

Moldova mai vrea o ambasadă: Declarația făcută de Tudor Ulianovschi>>>

Totodată, cu prilejul celebrării celor 27 de ani de la proclamarea Independenței Republicii Moldova, ambasada țării noastre la Budapesta va oferi o recepție pentru corpul diplomatic străin, acreditat în Ungaria, înalților demnitari maghiari și diasporei moldovenești.

Fluxul de știri
0